IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Този Mercedes-Maybach S-Class е единствен по рода си

Седанът показва какво може да направи отделът за персонализация на марката

През 2023 г. Mercedes-Benz отбелязва 20-годишнината на своето подразделение Manufaktur, което винаги се е занимавало с персонализиране на автомобилите на всички взискателни клиенти. За случая компанията е подготвила някои уникални продукти, чиято цел е да демонстрира колко далеч може да стигне днес благодарение на новите материали и новите производствени методи, сред които е използването на изкуствен интелект.


Mercedes-Maybach S-Class Vision Manufaktur


Един от тях е Mercedes-Maybach S-Class Vision Manufaktur – уникална S-Class с черни и сатенени сребристи естетични детайли и оранжев кожен интериор, с ръчно бродирани видими шевове. Като цяло салонът на колата е вдъхновен от цвета, избран за току-що представената концепция Vision One-Eleven, която е посветена на прототипа C 111 от 70-те години.

Започвайки от екстериора, елементът, който най-напред привлича вниманието на флагмана, е новата голяма радиаторна решетка, персонализирана с няколко детайла и в сатенен цвят. Тя е по-малко ярка от тази на оригиналния Maybach, като на свой ред е съчетана с лети джанти в класическия дизайн на луксозното отделение на Star, но в тъмен цвят.


Mercedes-Maybach S-Class Vision Manufaktur


Това е комбинация, която се среща в цялата каросерия, за която дизайнерите са избрали специален черен метален цвят. Той пасва идеално на изцяло LED и лазерните фарове със сини детайли.

Истинската особеност на този уникален автомобил е интериорът. Дизайнерите, които се грижат за създаването на уникални персонализации на най-взискателните клиенти, са избрали за кокпита на специалната S-Class оранжев нюанс. Това всъщност е външния цвят на Mercedes C111 и на показаната само преди дни концепция.


Mercedes-Maybach S-Class Vision Manufaktur


Невижданият досега нюанс е комбиниран на свой ред с ръчно изработени шевове на венчелистчета и много технически и технологични опции, като масаж, охлаждане и отопление на седалките.

Този специален германския седан ще си остане в една-единствена бройка, която ще служи като отправна точка за някои бъдещи клиенти на Mercedes. Те ще могат да поискат невиждани досега персонализации, стига да са готови да платят цена, която доста надвишава тази на флагмана на марката.


Още снимки на уникалния седан - вижте в галерията:


0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Помак ( преди 8 месеца )
    Като по работят на магистралата още неколко годинки жената, дъщерята и майка ми ще си взема и аз такова, за да се возя вътре по анцук (официален анцук) с кирливите крака и неизрязаните нокти. И ще возя чалга певачка, че те са родени да ги возят в такива коли, ако не знаете.
  • #3
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Пропов ( преди 10 месеца )
    Стилът не го разбира всеки. Персонализацията е за хора с визия извън стандарта. Който няма вкус - следва клишетата.
  • #2
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Леле ( преди 10 месеца )
    Бacи цигaнията...
  • #1
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Бравос! ( преди 10 месеца )
    Бай китаец много щастлив от тоз майибах! Отличен за Чайнамайна!