IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Когато името „спорт“ се окаже измама

Тези автомобили имат претенции с названието си, но то е само за заблуда

Повечето автомобилни производители създават спортни модификации на своите модели. Въпреки това, ако понякога говорим за сериозни технически подобрения, има случаи, в които те се ограничават с леко увеличена мощност на двигателя, пренастроено окачване и появата на допълнителни елементи. Често такива модифицирани автомобили отстъпват значително на своите конкуренти по отношение на динамиката и мощността. В този списък са събрани именно модели, чийто префикс „Sport“ не е нищо друго, освен рекламен трик. Неговата цел е да привлече клиенти, но всъщност тези коли просто заблуждават потребителите.

Когато „Спорт“ в името е измама (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #11
    7 rate up comment 0 rate down comment
    до7 ( преди 10 месеца )
    Мда само дето рекорда на 400м е на Додж Челинджър също така от 0-100 за 1.9 секунди къде е тесЛъ ами няма я
  • #10
    10 rate up comment 1 rate down comment
    до долния ( преди 10 месеца )
    Дрън дрън теслЪ ТеслЪ 3 с пробег 300км 92 хилки имала пърформънс какъв е 0-100 за 4-5 секунди нищо особено Теслъраста дава цена на модел 3 най евтината и дава за пример ускорението на модел ес и екстрите на модел х
  • #9
    1 rate up comment 11 rate down comment
    До 8 ( преди 10 месеца )
    Предложи по-евтина алтернатива за същите коне и ускорение и сравни оборудването, ако все пак намериш нещо по-евтино, което е вече малко съмнително, защото по-евтините алтернативи на ДВГ вече поскъпнаха, а от друга страна цените на електромобилите паднаха, като при Тесла става въпрос за падане на цените с цели 20 000 надолу за някои модели, а за най-мощните дори повече.
  • #8
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    До 7.Много евтини тия Тесли,над 100 хилки.
  • #7
    4 rate up comment 18 rate down comment
    До 6 ( преди 10 месеца )
    Точно това е смешното. Тесла никога няма никога не са твърдели, че произвеждат спортни автомобили, а само че никога няма да произвеждат бавни автомобили. А накрая тези които уж произвеждат спортни автомобили и се бият в гърдите че това са им най-бързите модели, се оказва че са по-бавни от най-бавната базова и евтина Тесла. Затова ги купуват хората - бързи и евтини автомобили спрямо аналогичните бензинови модели. А в другата статия се опитват да ги сравнят с ford puma
  • #6
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Спортна Теслъ.
  • #5
    12 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Не са само тези, има още доста примери. И не само азиаткси (източни). Примерно Шкода Монте Карло. Рено и Пежо, Сеат също имат модели "спорт", ама освен цената, друго спортно няма (поне под капака). Иначе на външен вид, обути с нископрофилни гуми.. сложили една медена пита решетка и .. лошото е че при тах РК регистрацията не добавя коне ;-)
  • #4
    27 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    И японците като политиците са на принципа "не ме гледай какво правя, а слушай какво ти говоря" или още по- култовото " никой не може да ви даде това, което аз мога да ви обещая" говорят за спорт и обещават спорт затова недейте се заглежда много по технически характеристики и възможности на автомобилите. Щом ви говорят за спорт и ви обещават спорт значи автомобила е спортен и точка. Щом ви го казва най-големият автомобилен производител в света, кой си ти да знаеш повече от него и да спориш?
  • #3
    29 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Като погледнеш всичките марки на измамниците са японски и една руска за цвят. Начело с toyota разбира се, която правеше страхотни автомобили в техническо отношение до преди 20 години, които продаваше на разумни цени с ниска надценка, но на външен вид бяха адски скучни. Сега промениха тактиката и наблягат на външния вид и правят наистина красиви автомобили, но технически доста изостанаха и оставиха останалите да ги настигнат и задминат, а говорят че ще вдигат и надценките за да печелят повече.
  • #2
    20 rate up comment 4 rate down comment
    ? ( преди 10 месеца )
    След лада нива спорт, очакваме Т80 Спорт.