IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-популярните автомобили в САЩ?

Tesla Model Y вече е на второ място, отстъпва само на Ford F-150

Модели на Ford и Tesla станаха най-популярните автомобили в САЩ. Според резултатите от продажбите през първите четири месеца на 2023 г. пикапът Ford F-150 заема първото място, а след него се нарежда Model Y на производителя на електромобили, съобщава Automotive News, позовавайки се на данни на Experian.


Tesla Model Y


От Ford F-150 за този период са продадени близо 24 000 бройки, докато резултатът на Tesla Model Y е 211 000 единици. На практика електрическит кросоувър почти е удвоил резултата си спрямо същия период на миналата година, когато за 4 месеца от него да реализирани 127 541 бройки.

Така Tesla Model Y в САЩ сега изпреварва по продажби популярни модели като Toyota Camry, Honda CR-V, Nissan Rogue, Toyota Corolla, Honda Civic, Honda Accord и други превозни средства, които доминираха в предишните години.

Model Y представлява и по-голяма част от продажбите на Tesla, като след него се нарежда най-евтиният представител на марката – Model 3 с 72 259 регистрации, което е ръст от 28% спрямо същия период на 2022 г. При по-големия SUV – Model X, също се отчита увеличение - 8216 продажби (+15%), докато Model S записва спад – 3826 регистрации (-67%).

Въпреки второто място на Tesla като цяло, електрическите автомобили представляват само 7% от регистрациите на нови автомобили в САЩ през април. Като цяло продажбите на коли на ток са 348 000 бройки, като успехът на Tesla се обяснява с решението на Илон Мъск да пожертва печалбите в името на производствените обеми и по-ниските цени.

В САЩ Model Y може и да отстъпва на Ford, но пък е лидер на световния пазар през първото тримесечие на годината. Електромобил за първи път стана най-продаваната кола в света с 267 200 бройки, като изпревари вече бившия лидер Toyota Corolla, чийто резултат е 256 400.

0 от 500
  • #22
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Мило грете ( преди 10 месеца )
    Защо така никога не би се качила въпре най най най най най най най най екологичната марка на света според анти електричниците, която най-много се грижи за природата. Как така няма да се качиш на автомобила на най-големия ти фен турбо гостенина който постоянно носи швабска каска и след вибраторите в сърцето му е екологията и постоянно ни говори за нея и ни критикува защо караме дизели, а не най-екологичните автомобили които били единствено с марка toyota? Нещо ни лъжеш, че си еколог като тях?
  • #21
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Гостенино ( преди 10 месеца )
    Повярвай ми, грета тунберг в никакъв случай не би се качила в моя дизелов suv 300 коня, тя би се качила в твоята 20-годишна toyota corolla. Само истинска жена която знае какво иска би се качила в моя автомобил. Когато говорим за жени само на тебе веднага ти изниква грета тумберг в съзнанието, а когато си помислиш за секс ти идва на ум за вибратор. Ама какво да правим, различни хора различни идеали. Не ми пречиш стига да не си навираш предпочитанията толкова досадно навсякъде в автомобилни теми
  • #20
    15 rate up comment 1 rate down comment
    До 20 ( преди 10 месеца )
    Благодаря, че се грижиш за нас и нашите потребности от жени, докато по цял ден мислиш за лгбт и вибратори за да има повече жени за нас. Но много те моля да не си изказваш мислите и желанията на глас и да ни тормозиш по цял ден с разговори за лгбт и вибратори. Все пак тук е автомобилен форум и темите на дискусиите са технически. Благодаря предварително!
  • #19
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Гост ( преди 10 месеца )
    На мен лично джендърите не ми пречат,тъкмо ще има повече жени за истинските мъже.
  • #18
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    На "инстинските мъже" много им пречат джендърите, но вместо да свалят мацки, ги бият по автобусите. Хм...
  • #17
    3 rate up comment 11 rate down comment
    До 15 ( преди 10 месеца )
    Я виж колко Тойота има продадени в България и ги сравни с продадените Тесли.Кои са повече?Много ясно че Тойота,избрана от истински мъже и жени.Тесла избират само хора от новите полове.
  • #16
    7 rate up comment 2 rate down comment
    РЕАЛНОСТ ( преди 10 месеца )
    Че то Model Y за тази година има повече продадени В БЪЛГАРИЯ от Мерцедес, БМВ и Ауди, вижте си статистиката.
  • #15
    5 rate up comment 5 rate down comment
    До 15 ( преди 10 месеца )
    Съгласен съм че карат и mustang. Но имам един належащ въпрос? Тогава кой остана да кара японски недоразумения?
  • #14
    5 rate up comment 1 rate down comment
    До 13 ( преди 10 месеца )
    И жените и истинските мъже по същата причина избират тесла. Само че за разлика от тебе не си мислят по цял ден за вибратори и лгбт и това че вместо да шофираш предпочиташ да ползваш вибратора. Истинските мъже за разлика от тебе мислят за бързи коли и хубави жени, от които могат да се възползват на автопилот, а жените търсят истински мъже, а не такива toyota ярис, които мечтаят за автопилот и вибратори
  • #13
    1 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Истинските мъже карат Форд Мустанг,не Тесла за джендита.