IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

За пръв път електромобил е №1 в света по продажби

Tesla Model Y е най-популярната кола на планетата за първото тримесечие според JATO

За първия път в историята електрическо превозно средство е най-продаваният автомобил на планетата. Историческото постижение е на Tesla Model Y, която за първите три месеца на годината записва 267 200 регистрации в 53 държави, съобщава JATO Dynamics.


Tesla Model Y


По този начин SUV-ът с нулеви вредни емисии успя да измести от върха на световната класация два модела, които от години сме свикнали да виждаме да присъстват на първите места. Това са най-продаваният автомобил в историята - Toyota Corolla, както и Toyota Hilux.

В първата петица попадат още два модела на Toyota и това са RAV4 и Camry, които заемат четвърто и пето място в класирането за първото тримесечие. Като цяло, през XXI век на пазара доминират именно модели на японската марка, но има и някои изключения през годините.
  
  
Най-продаваните автомобили през XXI век (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #46
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До 45 ( преди 9 месеца )
    Историята го е показала с помощта на мобилните телефони. Nokia също направи много, точно както toyota, но на едно т-образно кръстовище кое в грешна посока. С toyota се случи същото. На думи са изхвърлили шофьора от шофьорското място и се обърнали глокса за да се опитат да настигнат останалите, но на практика май само говорят за това по радиостанцията, но никой не е видял че наистина са го направили. Май продължават грешна посока, но историята ще покаже, както показа с nokia.
  • #45
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Евала на Тесла за това постижение, впечатляващо за такъв нов модел на нова недоказала се марка в богата (макар и все още не достатъчно в бранша) конкорентна среда,, сега остава да видим колко време ще задържи поста. Тойота какво успя да постигне до сега е велико само по себе си,, нека да видим какво ще донесе новото време и какви стратегии ще работят от тук нататък и кои ще са гениите на новото време които ще разтърсят пазара и на които да се възхищаваме и (сляпо) следваме като иноватори
  • #44
    5 rate up comment 0 rate down comment
    До 41 ( преди 9 месеца )
    Аз също обичам научно-фантастичния жанр и ще се радвам да споделиш къде да прочета това за норвегия, защото ми е любопитно кой литературен похват е използвал автора, за да изглежда написаното поне малко реалистично? Моля напиши заглавието на статията на оригиналния език за да я потърся в google. Благодаря предварително. Въпреки че съм 99% сигурен че ще си "забравил" къде си го чел това и няма да дадеш никаква информация повече.
  • #43
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Tansel ( преди 9 месеца )
    В склада където работя не може да се диша от гумите на електрокарите:):):),нищо,че няма разлика между гумите на електрокар и мотокар,но само гумите на електрокарите замърсяват. :):):)
  • #42
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Дамян ( преди 9 месеца )
    Сектантите на ДВГ да четат руските опорки и глупости в платените сайтове и да си мислят с празните кратуни,че светът ще се върне назад щото русия плаща на разни сайтове.Освен собствениците на тези сайтове да си купят електромобили друго няма да стане.
  • #41
    1 rate up comment 11 rate down comment
    Добърден ( преди 9 месеца )
    Сектантите да четат за Норвегия меката на тролеите колко опасно замърсен им е въздуха не с СО2 (което дърветата ползват за храна да произвеждат кислород) а с фини твърди прахови частици от гумите на тролеите.
  • #40
    6 rate up comment 4 rate down comment
    До Класика ( преди 9 месеца )
    Не се притеснявай, няма да се стигне до там. През 2035 година когато ще влезе в сила забраната, никой няма да я спазва защото продажбите ще са приключили много по-рано, защото всеки би избрал по-евтиния електромобил пред по-скъпия автомобил с ДВГ.
  • #39
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Класика ( преди 9 месеца )
    Ако трябва с бой и рестрикции и закони спонсорирани от спекулантите,но както с ковид...,пак ще наложат убиеца на климата и здравето на хората: ел колите!!!!- за радост на свирепите спекуланти!..... Амин..
  • #38
    3 rate up comment 3 rate down comment
    До 35 ( преди 9 месеца )
    Виждаш ли как изпадаш в ситуация в която знаеш че не лъжа, знаеш че всичко което казвам е вярно но въпреки това не си съгласен с мене, не защото казаното от мен не е вярно, а защото не ти харесва. Ами не електромобилите нямат проблемите с пътуването на дълги разстояния, които описваш. Към момента по-голям проблем е бавното и евтино зареждане за тези които нямат гараж или място където да си зареждат автомобила с битов ток.
  • #37
    5 rate up comment 2 rate down comment
    До 34 ( преди 9 месеца )
    Щях да съм промит мозък, ако вече си бях купил електромобил като емоционална покупка, а не по прагматични причини. Ами не не съм си купил и не мисля скоро да си купувам, докато електромобилните не ми влязат в бюджета за покупка на автомобил и нито минута по-рано. Следя технологиите от години, донякъде от професионално изкривяване и мога категорично да заявя, че всички причини които изброи са абсолютно необосновани. Ако беше говорил за цени щях да се съглася веднага и на 100%.