IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо шофьори покриват колелата с шперплат?

Някои суеверия на китайците определено са твърде странни

Суеверията са част от природата ни и връзката на човека с автомобила не прави изключение. Като например – ако си измиете колата, то непременно ще завали дъжд. Или ако решите да продадете колата си, то ще се повреди. Сред китайските шофьори обаче има и много странни суеверия.

 

Китайски суеверия

 

Например - китайците вярват, че колата има свой собствен „дух“, така че трябва да се използва внимателно, да се говори на автомобила и да получава специални грижи. В противен случай този „дух“ може да се ядоса и да доведе до проблеми.

В Китай се смята, че числата 6 и 8 в регистрационния номер носят късмет и предпазват от инциденти. За да предпазят колата си възможно най-много, китайските шофьори завързват червена панделка на колелото, която е предназначена да изплаши злите духове.

 

Китайски суеверия-2

 

Китайците вярват, че ако колата претърпи катастрофа, трябва да бъде продадена веднага, тъй като привлича лош късмет и не може да се избегне повторна катастрофа.

В Китай е широко разпространено мнението, че кучешката урина може да ускори стареенето на гумата или дори да причини „експлозия“. За да се предпазят от тази „ужасна опасност“, много шофьори покриват колелата си с шперплат или картон, когато паркират.

 

 

0 от 500