IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-сбърканото кръгово на света – малко хора го разбират и масово го избягват

Кръстовището във Великобритания може да вкара всеки шофьор в беля (ВИДЕО)

Във Великобритания има кръгово кръстовище, което трябва да улесни трафика, но всъщност е толкова сложно, че малко хора го разбират и твърде често почти няма коли, защото много от шофьорите масово го избягват.

 

Кръгово кръстовище-1

 

„Магическото кръгово кръстовище“ се намира в Суиндън и съществува от 1972 г. Шофьорите не го приемат добре отдавна и още през 2005 г. е класирано като едно от най-лошите кръгови кръстовища във Великобритания.

Само две години по-късно новинарският канал BBC също го обяви за едно от „10-те най-страшни кръстовища във Великобритания“. Някои шофьори дори го наричат „Кръговото на ада“. Видеоклип в YouTube Wired обяснява как работи това сложно пътно съоръжение.

 

Кръгово кръстовище-2

 

Огромното кръстовище включва две големи и пет по-малки. Голямата външна лента се движи по посока на часовниковата стрелка, както е обичайно във Великобритания. Вътрешното кръгово движение, от друга страна, се движи обратно на часовниковата стрелка. Сякаш това не е достатъчно сложно и между тях има пет други малки кръгови кръстовища, които шофьорите могат да използват, за да преминат между вътрешния и външния пръстен.

Предимството на тази концепция е, че в зависимост от пътната обстановка водачите могат да използват различни маршрути, за да стигнат до един и същи изход. Или карат по външната лента като в обикновено кръгово движение до съответния изход, или хващат едно от малките кръгови кръстовища, преминават във вътрешния кръг и карат до изхода.



Въпреки, че е твърде сложно това кръстовище, концепцията изглежда работи. Защото според градските власти този подход намалява броя на тежките произшествия с до 30 процента, а през последните пет години има само една смъртоносна катастрофа на това място.

 

 

0 от 500
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ченцо ( преди 9 месеца )
    аз помислих, че става на въпрос за това на сточна гара или онова на паметника левски.
  • #18
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Шофьор ( преди 10 месеца )
    Прилича на детелината на входа на Бургасот София и малко на тромпета към Сарафово .явно и там добре УСвояват средства както и развалините булеварди в този красив град но като си играеш на колички на компютъра това е резултата .Вижте големите кръстовища преди компютрите .
  • #17
    2 rate up comment 1 rate down comment
    baba Gica ( преди 10 месеца )
    Каръл съм през това/тези кръгови.Многократно.Няма нищо необичайно и сложно.Има си правила за движение и това е.
  • #16
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Аспарух ( преди 10 месеца )
    ..... а иначе с претенции за краваро- овчарска подредба на света
  • #15
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Изобщо не е вярно , че хората го избягват. Страх ги е младите шофьори или такива , на които им е за пръв път. Обикновено е поне 5 пъти по натоварено от това дето се вижда на снимката, която е правена може би в Неделя рано сутринта.
  • #14
    2 rate up comment 1 rate down comment
    It's okay;) ( преди 10 месеца )
    Не е чак толкова страшно колкото изглежда. Има подобно кръгово близо до Лондон в Хемел Хемпстед. Минавал съм няколко пъти. Караш бавно и се водиш по движението
  • #13
    4 rate up comment 0 rate down comment
    ЕВИЛО ( преди 10 месеца )
    Минаваш си като на обикновено кръгово, по края и нямаш проблем. От опит го зная!
  • #12
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Аз ( преди 10 месеца )
    Обърнете внимание колко ясно е поставена маркировката. И даже не се е изтрила
  • #11
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    До 9.Суиндън е на 130 км от Лондон отворко.
  • #10
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Johnny Bravo ( преди 10 месеца )
    Каква е тая порнография хахаха