IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-евтините електромобили на старо

Употребяваните коли на ток вече са на атрактивни цени

Тези, които искат да влязат света на електрическите автомобили за първи път, но не искат да инвестират твърде високи суми, винаги имат възможност да се обърнат към пазара втора употреба. В момента там се предлагат много коли втора употреба на атрактивни цени – при това не само „традиционни“, но и такива само на ток.


Най-евтините електромобили на старо


И в двата случая е необходимо купувачът да вземе някои „предпазни мерки“ и съответно да провери дали колата е поддържана правилно, нейния действителен пробег, дали тя е попадала в сериозни инциденти и т.н. При електромобилите задължително трябва да се провери състоянието на батерията и дали тя все още е в гаранция, тъй като нейната замяна е много скъпа.

Колегите от италианското изданието на Motor1 съставиха списък от 10-те най-евтини електромобила, които се предлагат на пазара в Европа в момента. А като бонус е прибавена и една от най-търсените коли на ток – Tesla Model 3.


Най-евтините електромобили на старо (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #16
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Тесла също е "електричка с въздуЩно окачване"
  • #15
    4 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    И без пари да ми ги дават тези подобия на коли не ги искам, освен това на кой му трябва тази Тресла при положение, че вече има например Ауди електричка с въздущно окачване, шумоизолация и какво ли още не.
  • #14
    5 rate up comment 0 rate down comment
    До carpe_diem ( преди 10 месеца )
    Не се опитвай да пишеш и с ударение и други специални знаци като градус например или някоя гръцка буква, защото реже коментара до там. Използвай обикновено и. И на мен редовно ми се случва да си редактирам коментарите по тази причина.
  • #13
    9 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Тъжно за антиелектриците , дето обясняваха как електричките втора ръка им се срива цената ! Ама те петроджендърите са си изостанали по принцип , та не е много чудно, че и за пазазара са се объркали :)
  • #12
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    и аз търся нещо с двг което да е произведено в малко бройки и да има във времето инвестиционен капитал но странно защо за такива автомобили има голямо търсене а предлагане нещо няма не защо ли а то е защото електричките превземат пазара на вторичния продавам електронен часовник касио произведен 1984г. работещ с нова батерия цена 5 к евро желаещи има ли
  • #11
    4 rate up comment 1 rate down comment
    carpe_diem ( преди 10 месеца )
    Нещо се бъгна и ми отряза последната част от изречението... :D
  • #10
    5 rate up comment 0 rate down comment
    carpe_diem ( преди 10 месеца )
    Иначе и кола с висока деградация може да си се кара и нищо
  • #9
    13 rate up comment 1 rate down comment
    carpe_diem ( преди 10 месеца )
    От най-старите като че ли Zoe-то е най-ок, защото повечето коли от модела дори на 8-10 години нямат почти никаква деградация на батериите, докато Лийфовете примерно първите са доста зле, тризнаците май също. Но пък при Zoe хората пропищяват напоследък от редукторите, на които се оказва, че трябвало да се сменя масло на 50-60000 км и ако не се смени, май става мармалад. Иначе и кола с висока деградация може да си се кара и нищо
  • #8
    9 rate up comment 7 rate down comment
    До 6 ( преди 10 месеца )
    "заради нежеланието на хората да инвестират в технолгия която очевидно е междинна!...които не ги устройва пробега на настоящите електрички,търсят ДВГ пак втора ръка!" Или пък просто инвестират малко повече пари в бъдещата технология на електромобилите наречена Тесла. Дори да си вземеш Тесла от 2017 година, днешните електрички на останалите, са като от 18 век в сравнение с нея, а електромобила на toyota е като от 15-ти век със своите 14,5 часа и 302kWh за изминаване на 1000 километра
  • #7
    10 rate up comment 6 rate down comment
    До 5 ( преди 10 месеца )
    Точно затова автомобилите на Тесла държат високи цени. Тесла от 2018 година може да прави абсолютно същите неща като последния модел Тесла 2023 година, въпреки че като нова не е могла. Тоест тесла на три години и 30 000 км е по нова от едногодишна тесла на 100 хиляди километра и логично държи по-висока цена. Не е като при другите марки всеки нов модел да има повече екстри и да трябва да си купуваш новия модел за да ги получиш.