IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И GM получи достъп до зарядните на Tesla

Електромобилите на концерна ще могат да използват Supercharger от пролетта на 2024 година

Американският производител General Motors ще приеме съществуващия стандарт за зареждане на Tesla. Това обяви изпълнителният директор на концерна Мери Бара в своя акаунт в Twitter, като нейното съобщение беше подкрепено от основателят на Tesla – Илон Мъск.


GM Tesla


Само преди дни други американски производител – Ford, обяви, че е постигнал споразумение с Tesla за използването на нейните Supercharger. Сега и GM прави същото, като Бара посочи, че от пролетта на 2024 г. собствениците на електромобили на концерна ще имат пълен достъп до мрежата за зареждане на Tesla в САЩ, която се състои от 12 000 станции.

Първоначално това ще става със специален адаптер, които ще бъде предоставен на собствениците на съществуващите електрически превозни средства на GM в началото на следващата година. Благодарение на това те ще могат да използват бързите зарядни устройства.


Tesla Supercharger


„Планираме да приемем стандарта за зареждане в Северна Америка и работим много усилено, за да имаме първото си превозно средство с него още през 2025 г.“, каза изпълнителният директор.

В допълнение, шефката на GM посочва, че достъпът до Supercharger ще стана с помощта на мобилните и автомобилни приложения. В тях ще бъде интегрирана Tesla Supercharger Network, която ще помага на шофьорите бързо и лесно да намират, плащат и инициират зареждане на наличните станции. Това е важна стъпка, тъй като значително опростява процеса на таксуване, като елиминира необходимостта от достъп на трета страна за завършване на процеса на таксуване и плащане.


0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    А не беше далеч времето , когато и Форд и GM се подиграваха на Тесла ! А кво стана сега :):):)
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Честно казано, по-добре и в Европа да се наложи. Кому е нужно да има 5-6 различни стандарта по света? Дори CCS има различни букси в Европа и САЩ, а е един стандарт!?
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Точно на новия рам му е най-необходима зарядната мрежа на Тесла. Точно защото кара много с едно зареждане, после трябва да виси много и на зарядната станция за да напълни този голям капацитет. 200 киловата часа на зарядната на тесла се пълнят за 50 минути, а на 50 kw зарядна станция четири часа.
  • #3
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    На новият Рам не му трябват зарядните на ТеслЪ има огромен пробег
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 10 месеца )
    В скоро време няма да видим по гъста мрежа от тази на Тесла в Севрна Америка! Да види в ЕУ???? За сега Тесла са с едни гърди напред и по собствени зарядни можеш да стигнеш от Париж до Истанбул! Другите ручат жабета:))))
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    "стандарта за зареждане в Северна Америка" - ох, Петърчо, Петърчо!!! Дали няма да се преведе много по-елегантно и разбираемо "Северноамериканския стандарт за зареждане"?