IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко струва този атрактивен автомобил?

За хот рода Studebaker Model 54 са похарчени повече пари за производство

Има безброй начини за персонализиране на превозно средство, но малко от поджанровете в индустрията са толкова зрелищни, колкото този на хот родовете. Проследявайки корените до 20-те години на миналия век те не приличат на нищо друго в автомобилната индустрия. И това би накарало човек да повярва, че са много ценни, но всъщност не е точно така, пише Autoevolution.

 

1931 Studebaker Model 54-9

 

Хот род (Hot Rod) са част от американската автомобилна действителност – брутално бързи, много шумни и категорично не са скучни. Те са специална част от историята на автомобилостроенето и тунинга с монтираните V8 двигатели.

Поради своята нишова природа обаче хот родовете не са толкова търсени. Разбира се, хората харесват екстремния им външен вид, атмосферата от старата школа, която създават и рева на модерни V8, които през повечето време са напълно видими в предната част на всяка конструкция.

 

Studebaker Model 54 от 1931

 

Но пътят от харесването до харченето на огромни суми пари за такъв автомобил е дълъг. Колекционерите на автомобили по дефиниция са по-склонни да купуват такива, собственост на известни хора, или превозни средства, които по някакъв начин са свързани с автомобилната индустрия. Това е така, защото в повечето случаи ще ги препродадат с печалба.

Без значение колко екстремен и атрактивен е хотродът, шансовете да се направят пари от него многократно не е възможно. И все пак - дори знаейки, че това е факт, продажбата на Studebaker Model 54 от 1931 г. от Mecum на търг в Индианаполис този месец за само $27 500, се оказа голям шок. Не се знае колко пари са влезли в производството на този хотрод, но очевидно са било много повече от продажната цена, допълва изданието.

 

1931 Studebaker Model 54-6

 

На снимките е бивш шоу автомобил от SEMA, който беше показан от Toyo Tire и Monster Energy на събитието в Лас Вегас още през 2008 г. Въпреки това, все още е може би един от най-готините хот родове, правени някога.

Името на новия собственик на колата не е разкрито, така че не се знае какво следва за Model 54. Вероятно отново ще се озове на пазара и единственият въпрос е дали продавачът ще рискува продажба без печалба?

 

Още снимки - вижте в галерията:

 

 

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Пфф ( преди 9 месеца )
    Егати якия хот род
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Хот-роуд са страхорни, но напавени с вкус и естетика. Тогава има чар в тях. Но този не е от тях. Факт много тънка ниша да, предимно американския, в частност и латино пазара. Ако имах възможност, бих имал един хот-роуд в гаража. Най-вече заради V8..