IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-голямата и най-скъпа Dacia в историята няма да е SUV

Наследникът на Renault Arkana ще се предлага в хибридни версии и с фабрична LPG

Румънската компания Dacia подготвя нов флагмански модел, който се очаква да има премиера през 2026 г. и ще отвори D-сегмента за марката, собственост на Renault Group, информира Motor.es.

 

Dacia 2026

 

Известно е, че бъдещият модел ще стане най-скъпият продукт на Dacia и ще се конкурира със Citroen C5 X. Румънският модел обаче ще прилича повече на седан (по-точно дори на лифтбек), отколкото на френския съперник. Съдейки по изображенията, новата Dacia ще се отличава с елегантен дизайн със скосен дъговиден покрив, висока линия на прозорците и скрити дръжки на задните врати.

Бъдещият модел на Dacia ще стане наследник на Renault Arkana, който ще бъде спрян скоро от производство, и ще е значително по-голям от Duster и дори от Bigster.

 

Dacia 2026-1

 

Дължината на колата ще бъде около 4,6 м и ще се базира на модифицираната платформа CMF-B, предоставена от Renault. Автомобилът ще предлага повече свободно пространство в купето дори от бъдещия Duster, който се очаква да стане по-голям.

Съобщава се, че всички версии на бъдещата Dacia ще бъдат с бензинови турбо двигатели с 48-волтов мек хибрид, както и 100% хибрид. Причината е, че колата ще бъде пусната малко преди въвеждането на стандарта Евро 7, който затяга изискванията за екологичност на двигателите. В тази връзка LPG също ще присъства в гамата.

 

 

0 от 500