IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

На къмпинг с Dacia Jogger - просто и евтино!

Не е задължително домът на колела да е голям и скъп (ВИДЕО)

Къмпингуването винаги е било на мода, но не всеки разполага с достатъчно средства за голям кемпер или каравана с всички удобства. А напоследък идеята за почивка сред природата със собствената кола набира все по-голяма популярност. Румънският производител Dacia явно приветства подобна идея и има собствено решение. То се казва „Sleep Pack” и предлага всичко, което е нужно.


Dacia Jogger Sleep Pack


Всъщност, основното, с което трябва да разполагате, е Dacia Jogger, без значение дали е с 5 или 7 места. Също така няма значение задвижването (последният модел на марката се предлага с бензинов мотор, с хибридна система и с LPG) и както всички останали модели от гамата вече е достъпен в ниво на оборудване „Extreme”. То включва нова зеленя боя, бронзови акценти и още някои детайли.

Освен това, Sandero Stepway Extreme и Jogger Extreme вече разполагат със система Extended Grip като част от стандартното оборудване. Тя се активира с едно натискане на бутон на централната конзола и променя работата на ESP и ASR, така че колелата да се управляват независимо едно от друго и да намират по-добро сцепление върху насипни повърхности.


Dacia Jogger Sleep Pack


Както вече стана дума, за да се възползвате от възможността да отидете на къмпинг, в случая се нуждаете от Jogger, в чиято задна част има една голяма кутия, наречена „Sleep Pack”. С нея Dacia слага началото на една това гама аксесоари, наречена „InNature“, като превръща кабината на автомобила в спалня за двама души.

Самият Sleep Pack се състои от дървена кутия, която се побира в багажника и може да се трансформира в голямо двойно легло с матрак само за няколко минути. Матракът покрива цялата задна част, като предлага дължина от 1,9 метра и широчината до 1,3 метра. А когато кутия е прибрана, тя осигурява 220 литра обем за съхранение на различен багаж. Тоест, ако тръгнете на път, можете вътре да поставите различни вещи и предмети.


Dacia Jogger Sleep Pack


Кутията има още едно приложение – тя може да се превърне в под за маса, на която двама човека да се хранят, докато вратата на багажника е отворена. Има и други допълнителни аксесоари, които превръщат импровизираната спалня в по-приятно място за нощуване. Сред тях са сенници за прозорците и външна палатка, която може да се прикрепи към задната част на автомобила (всъщност тя е така проектиране, че да може да се закачи и за други по-големи модели на Dacia – като Duster, например).

Цената на целия комплект е 1580 евро, като към момента той се предлага само като допълнително оборудване на Jogger, тоест няма да си го купите. Палатката може да бъде поръчана отделно, като струва 400 евро.



0 от 500