IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Главният дизайнер на BMW разкри как ще изглеждат новите модели

Адриан ван Хойдонк се вслушва в критиките, но е фокусиран върху цифрите на продажбите

Дизайнът на съвременните автомобили на BMW предизвиква много спорове сред феновете на марката. Масивните радиаторни решетки, например, бяха сериозно критикувани и се възприемат от мнозина с насмешка. В интервю за Top Gear главният дизайнер на BMW Group - Адриан ван Хойдонк, заяви, че компанията не пренебрегва тези разговори, а се вслушва в тях и си прави изводи.


BMW


„В бъдеще дизайнът на автомобилите BMW ще стане по-изчистен. Ние ще проектираме решетката според пропорциите на целия автомобил или според израза, който искаме да му придадем“, коментира Ван Хойдонк.

В същото време той подчерта, че не смята за неуспешен дизайна на съвременните модели на BMW, разработен под ръководството на главния дизайнер на марката Домагой Дукец. И доказателство за това са данните за продажбите, които се взимат предвид при избора на посоката на дизайн на всеки модел.


BMW


„Смятаме, че в нашата работа трябва постоянно да добавяме нови елементи към дизайна, не можем постоянно да повтаряме това, което имаме. От време на време трябва да отидем по-далеч и да направим нещо ново. Искаме да сме успешни дори след 10 години”, допълва главният дизайнер на баварски концерн.

Стилистите на на BMW вече работят върху автомобили, които ще бъдат пуснати през 2025 и 2026 г. Те ще бъдат по пътищата до 2033 г. Затова и целта пред хората, разработващи дизайна на баварските модели, е те да изглеждат добре дори след 10 години. Ето защо в BMW винаги са готови да създадат нещо, което първоначално предизвиква противоречия, но колата да не изглежда остаряла до момента на първия си фейслифт.


BMW


„Колата трябва да изглежда привлекателна дори много години по-късно и да бъде търсена на пазара на употребявани автомобили. Имаме доста ясна идея къде ще отидем. Ние не експериментираме и не стигаме до крайности, за да проверим какво работи. Това е много добре обмислен процес“, каза още Ван Хойдонк.

0 от 500
  • #14
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Пропов ( преди 10 месеца )
    Както винаги, нещата в БГ не стоят както в развитите държави. Ама според българина ТЕ грешат, не той. Е да, ама ТЕ си правят нещата както си ги харесват техните си хора. И пазарът гърми и пуши от продажби. Всъщност БМВ няма проблем, че малка група изостанали хорица не ги харесва. Той дизайна им е за хора с манталитет и его над обичайните нива.
  • #13
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Brando, новата петица е с много добър дизайн, аз също го разгледах обстойно но когато някой робува на общоприетите догматични възгледи (считай многогодишна строго консервативна линия на екстериора) въпрос на време е да се срине. Клиентите на бмв много трудно приемат каквито и да е промени по външния вид!
  • #12
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    То ясно, че не са първа хубост, но това няма никакво значение. Очевидно е, че дизайнът на БМВ е доста харесван в Азия, а именно към тази част на света се насочват всички луксозни марки. Ние и да го харесваме и да не го харесваме, няма да купим повече от 200 коли за година, а в Близкия Изток и Китай се продават по толкова на час вероятно.Само в Китай през 2022 са продадени 793 500 БМВ-та. Тъй че най-вероятно тоя дрънка глупости пред европейските клиенти, а в централата потриват доволно ръчички.
  • #11
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Малки фарчета по малка площ на осветяване а за кои са насочени неам и идея
  • #10
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Очевидно дизайнът иска да подчертае връзката с ролс-ройс.Сигурно ще се пробват и на азиатският пазар.Присвити очи голяма уста пълна с големи зъби- истински дракон. Може би срещу доплащане на мястото на черната престилка отпред трябва да сложат олед панели с висок контраст и яркост които да показват пламъци и пушек? Всички китайски,корейски и японски гъзеtа ще припаднат . мега куул и мъст хев! На мен ми харесва този дизайн само да намалят малко решетката- на камионите са по-малки
  • #9
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Друг ( преди 10 месеца )
    С главният дизайнер може ли да обясни защо освен външен вит новите таратайки се развалят толкова бързо?
  • #8
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Роро ( преди 10 месеца )
    По-грозно дори и от новия Форд Куга.
  • #7
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Brando ( преди 10 месеца )
    Фен съм на Мерцедес и наскоро реших да направя поредно сравнение между новата Е-класа и новото G60 на BMW, защото понякога баварците са по-добри. Разгледах го и смятам, че това е най-лошата петица на пазара. Особено интериора е отблъскващ.
  • #6
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    тия яко са нагълтаха с вода
  • #5
    24 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    В момента правят едни от най грозните коли на пазара. Дори Дачия има по добър дизайн.