IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ще произведе 50 бройки от Touring Coupe - на шокираща цена

Лимитираната версия ще струва над три пъти повече от Z4, на която е базирана

Необикновеният концептуален модел Touring Coupe, който BMW представи на тазгодишния Concorso d'Eleganza във Вила д'Eсте, ще бъде произведен в лимитирана серия от 50 бройки - точно както Automedia.bg загатна още след премиерата. Новината бе потвърдена официално от говорител на компанията. Вече има яснота и за цената: около 230,000 евро, или към четвърт милион щатски долара.
    
   

BMW Touring Coupe
    
    
Това изглежда шокиращо много на фона на актуалните цени на роудстъра Z4, върху чиято платформа е базиран концептуалният модел. В момента в България базовият Z4 струва едва около 98,400 лева, а версията с шестцилиндров мотор като на концепта тръгва от 136,700 лева. Излиза, че бъдещият сериен Touring Coupe ще е над три пъти по-скъп от сравнимото Z4.

Първоначално баварците не са имали намерение да продават бройки от концепта, каза ни главният дизайнер на компанията Домагой Дукец. В това има логика, защото и серийното Z4, което се сглобява в завода на Magna Steyr в Грац, е вече близо до края на моделния си живот, а BMW засега няма намерение да му подготвя наследник.
    
   
BMW Touring Coupe
   
     
След премиерата в петък във Вила д'Eсте обаче компанията е получила толкова запитвания, че в крайна сметка е решила да пусне една ограничена серия от модела. Високата цена е оправдана отчасти с факта, че значителна част от производствения процес ще се извръшва ръчно, и отчасти с несравнимо по-луксозния интериор на Touring Coupe версията. Можете да го разгледате по-детайлно в галерията под статията. Кожената тапицерия на салона е от най-фината кожа на реномирания италиански производител Poltrona Frau. Уникалните чанти, които вървят в комплект с автомобила, са от друго знаменито име в света на кожата - Schedoni от Модена (същата компания, която прави чантите и куфарите на Ferrari).
    
      
Как изглежда Touring Coupe отвътре (ГАЛЕРИЯ):


  
  

 

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 11 месеца )
    РЕНО ФЕНВсеки М модел на БМВ е икона. А М1 не е правена от Ламборджини, щото те фалират по същото време. Правена е от Джуджаро. Ама ти ако имаше хабер от коли нямаше да си РЕНО ФЕН, нали така.
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 11 месеца )
    Както Ваген груп продава Туарег ребрандиран като Бентли за 4 пъти повече пари, така и другите ще го правят. Но все пак БМВ има и по сериозни основания. Много ограничена серия и много ръчен труд. И за разлика от Вагенските мошенгии, тази кола е на добра база и е ъпгрейдната с вкус. Цената на 50те бройки ще скочи много на вторичния пазар. Такова нещо при Вагените няма как да се случи.
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    РЕНО ФЕН ( преди 11 месеца )
    Къде сравнихте иконата Фирари с бмв които за цялото си съществувание имат един хиперкар произведен от Ламборджини
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Тук ще има много ръчна работа, чак пък да носи чантите на ферари звучи доста смешно.
  • #1
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Бангу Манго Варел (Б ( преди 11 месеца )
    ...Уникалните чанти, които вървят в комплект с автомобила, са от друго знаменито име в света на кожата - Schedoni от Модена (същата компания, която прави чантите и куфарите на Ferrari)...???Кола за чантаджии, накратко ;-) Бездруго това гримирано Z4 (с иначе прилична техника) става само "да носи чантите" на Ferrari F12...