IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го новото BMW 5-Series

Баварците публикуваха първа официална снимка на модела

Първата снимка на новото поколение BMW 5-Series беше публикувана в интернет. Както в случая с флагмана на марката 7-Series, и двете версии на новата „петица“ - с традиционни двигатели и електрическо задвижване (i5), ще излязат по едно и също време.


BMW 5-Series


Новото поколение на 5-Series получава фабричен индекс G60, като то не получава същия необичаен стил на предницата като при последната 7-Series, електрическия кросоувър iX и модернизирания SUV – X7. Дизайнът на „петицата“ изглежда познат, макар и в нова интерпретация, което кара колата да изглежда по-изразителна. В сравнение със сегашния седан, дължината не се е променила - 4,97 срещу 4,94 метра.

Луксозният автомобил от нова генерация ще получи много интересни технологии. Сред тях, например, е възможност шофьорите да могат да сменят лентата на движение само с един поглед. Като цяло възможностите на асистентите на шофьора са значително разширени.

Всички технически подробности и снимки ще бъдат публикувани следващата седмица - официалната премиера на модела е насрочена за 24 май. Производството на новото, осмо поколение на BMW 5-Series ще започне през лятото на 2023 г. в завода на BMW Group в Динголфинг (Бавария). Продажбите ще стартират през октомври 2023 г.


0 от 500