IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

20-годишно BMW M5 се продава три пъти по-скъпо от ново

Спортният седан от поколение Е39 има пробег от едва 1200 км

Няма спор, че BMW M5 от поколение E39 е страхотен автомобил, като това се дължи както на дизайна му, така и на техническите характеристики. Означава ли обаче, че седан с малък пробег може да струва 299 000 долара, което е три пъти повече от базовата цена на ново BMW M5?


BMW M5 (Е39)


Именно такъв автомобил, произведен през 2003 година, се продава от Enthusiast Auto Group в Синсинати (Охайо), който е един от най-добрите дилъра на употребявани автомобили BMW, както и на класически модели на марката. През целия си живот този седан е имал само един собственик, а пробегът му е едва 746 мили (1200 км).

От Enthusiast Auto Group посочват, че са закупили колата от колекционер в Пуерто Рико в началото на 2021 г. и твърди, че това е „най-чистото“ и най-добре запазено M5 (E39), което някога са продавали. Колата винаги е била съхранявана на място с контролиран климат и боята се намира в идеално състояние.


BMW M5 (Е39)


За да подготви колата за продажба, дилърът заменя оригиналните гуми Dunlop SP Sport 8080 с комплект Michelin Pilot Sport 4 Ss. Извършено е и сервизно обслужване, като са сменени части, включително регулаторите на фаровете и детайли от панела на задната врата. Автомобилът има пълна сервизна история.

Както подобава на M5 от това поколение, мощният седан се задвижва от 4,9-литров V8, който беше развива 400 к.с. и и съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия, задвижваща задните колела. Автомобилът разполага и с богато оборудване, включително таван от Alcantara, система за отваряне на гаражни врати HomeLink, отопляеми предни седалки, ксенонови фарове и контрол на разстоянието при паркиране.


Още снимки на предложения за продажба седан - вижте в галерията:


0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 8 rate down comment
    Дми ( преди 11 месеца )
    Баварска каска,дръгвл рибар.
  • #5
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Красота,икона,божествена е!
  • #4
    20 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 11 месеца )
    Като нова 100к. ,сега 300к., след още 10 години 500к. А може и повече. Защото бройките ще намаляват а и най важното - такива коли нови няма, няма и да има. Не е необходимо всички да са разбрали защо цените на такива коли скачат в пъти. Има си фенове, ценители, хора с възможности. Ако не сте от тях - по добре минете на статията за Тесла или Дачиа.
  • #3
    14 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    интересно дали днес някой би купил bmw m5 с цел инвестиция във времето и препродажба с печалба след 20 години
  • #2
    6 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Забравили са да споменат че на задната седалка е бил 6аcTyна на дядото пенсионер
  • #1
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Алекс ( преди 11 месеца )
    Красавец,но цената е прекалено надута.Интересно дали ще се продаде за толкова.