IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Костенурка предизвика верижна катастрофа

Пострадаха няколко автомобила, но не и животното (ВИДЕО)

Добронамерен шофьор, движещ се по шосе 331 във Флорида (САЩ), предизвика верижна катастрофа заради преминаваща по скоростен път костенурка, информира Motor1. За необичайния инцидент съобщи първо Facebook страница на шерифската служба на окръг Уолтън, където видеото беше публикувано първоначално и по-късно споделено в YouTube канала на KRPC, Хюстън.

 

Костенурка предизвика верижна катастрофа-1

 

Както се вижда от кадрите, шофьорът на черен пикап спира в лявата лента и дори излиза от колата, за да позволи на костенурката да пресече пътя, което изненадва движещите се с висока скорост отзад автомобили, които трябва да спрат светкавично.

Въпреки реакцията обаче една от машините не успява да спре навреме и се блъска в поне две коли, включително черния пикап, който е в предната част на колоната. Късмет е също така, че и в насрещното движение точно в този момент не идват автомобили.

 

 

 

 

За щастие няма сериозни наранявания сред хората, но пораженията по автомобилите не са безобидни. Не е пострадала и „причината“ за рядко срещаната катастрофа – костенурката.

Според полицаите обаче в такива случаи трябва да се преценяват всички рискове, защото както се вижда от конкретния случай, благородният опит да се помогне на животно, може да се превърне във фатална катастрофа. И поради тази причина не трябва да се спира на скоростен път без реално съществена нужда, въпреки доброто намерение на водачите.

 

 

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 5 rate down comment
    #3 ( преди 11 месеца )
    Не е имало животно а рено! При тези кочини това е нормално - при спирачка да се обърнеш с всички последствия.
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Преди години една теливизионна звезда в Германия загина заради таралеж на пътя. Кара Рено Туинго и на пътя излиза таралеж. На междуградски път, където скоростта е 100 км/ч. Набива спирачки, колата поднася, излиза от пътя и се удря в дърво и загива на място. Ситуацията е видяна от насрещно идващ автомобил. Така загинаха и едни 4-*** младежи преди години на магистрала през нощта. Водача натиска рязко спирачки, колата се онася и се преобръща с висока скорост. Разследващите смятат, че е имало животно
  • #1
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    и Грета Кукунбърг