IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първото Lamborghini Countach беше открито в изоставен склад

Суперколата се продава за 695 000 долара в състоянието, в което е намерена

Светът е пълен с истории за изоставени автомобили, но тази е наистина забележителна. Главна роля в нея играе един легендарен модел – Lamborghini Ах LP500S/LP5000S, като това е първата бройка, произвеждана някога.


Lamborghini Countach LP500S/LP5000S


Моделът дебютира на изложението Женева през 1982 г., като след това от него бяха произведени само 321 екземпляра. Именно първият от тях беше открит в изоставен склад във Ван Нуйс, квартал на Лос Анджелис (Калифорния). Суперколатга събира прах от години, като времето определена е белязало както каросерията, така и интериора.

Подобна кола обаче няма как да бъде подмината и екипът на Drivers Source – компанията, която сега продава колата, започва работата по установяване на нейния проиход, както и на състоянието, в което се намира. За консултант е привлечен Валентино Балбони – легендарен тест-пилот на Lamborghini, който трябва да свидетелства, че всичко е редовно.


Lamborghini Countach LP500S/LP5000S


А историята на самата кола е доста любопитна. Първият Countach LP5000S е закупен в Италия от Арън Розен, който по-късно се мести в Германия, а през 1985 г. - в САЩ.

Пътуването зад океана води до важна промяна – премахнати са карбураторите на Weber, за да се направи път за електронна система за впръскване. Та е задължителна за получаване на хомологация в Щатите, където има по-строги прави за вредните емисии в сравнение с Европа.


Lamborghini Countach LP500S/LP5000S


В крайна сметка суперколата се оказва в ръцете на Карлос Кавазо - китарист на легендарната група Quiet Riot, който изминава с нея над 60 000 км. През 2001 г. автомобилът сменя притежателя си и се озовава в склад, където прекарва цели 22 години, без да измине нито километър. А причината е, че след смъртта на собственика, колата е забравена напълно.

В крайна сметка Countach LP5000S е пуснат в продажба от Driver Source в състоянието, в което е намерен. Цената му е 695 000 долара, но ще трябва да се добави и сериозна сума за реставрация..


Още снимка на изоставената суперкола - вижне в галерията:


0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    пропов ( преди 10 месеца )
    И се очаква някой да брой близо милион , вярвайки в тази история?! Особено като нишката се къса накрая със собственика Х , невидим от 22год. склад в сърцето на Лос Анджелос, мистериозна смърт, непотърсено огромно наследство...хахаха!
  • #4
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Тъй ( преди 11 месеца )
    Пишете само глупости. Закупено в европа и изнесено в щатите. Сменени карбуратори с инжекциони... И километража са му сменили идиотчета...
  • #3
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Струва ми се ( преди 11 месеца )
    В Европа е на дневен ред легендата за немски автомобил с единствен собственик пенсионер дето си е забравил бстунъ на задната седалка, пък в САЩ митовете за забравени колекции оценени на милиони, Ламборджини в сеновала, ферарита в мазата, мустанг произведен в една бройка дето го оставили да ръждясва щото нямат Интернет и не знаят как да видят колко струва.... Абе цирк
  • #2
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Живанши ( преди 11 месеца )
    Кунтача си ми остава мечта. Ужасно скъпи станаха. Може би е време да се инвестира в Диабло?
  • #1
    14 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Глупости.В Сащ никога не е имало изискване за замяна на карбуратор с инжекцион