IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini „пенсионира“ емблематичен модел

Huracan е разпродаден до своя край през 2024 г.

Италианският производител Lamborghini публикува прессъобщение за резултатите от продажбите за първото тримесечие на 2023 г., в което обаче има новина – ефективно е спряло производството на Huracan.

 

2021-lamborghini-huracan-sto (5)

 

Емблематичният модел беше представен за първи път през 2013 г. и пуснат в продажба след публичния си дебют на салона в Женева през 2014 г. От компанията информират, че имат достатъчно поръчки, за да продължат работа, докато моделът не бъде „пенсиониран“ през 2024 г.

Планираното спиране на производството на Lamborghini Huracan трябва да означава, че няма да има друг негов наследник. Според експерти обаче като се има предвид колко специални издания получи големият брат - Aventador, преди да бъде свален от пазара по-рано тази година, всичко е възможно.

 

2021-lamborghini-huracan-sto (1)

 

Вече беше официално потвърдено, че новият суперавтомобил ще се появи към края на 2024 г. с plug-in хибридна настройка и по-малък двигател с вътрешно горене.

Когато Revuelto беше представен в края на март, от Lamborghini казаха, че новият му 8-степенен автоматик с двоен съединител също ще бъде монтиран на наследника на Huracan.

 

2021-lamborghini-huracan-sto (10)

 

Предполага се, че моделът на италианската марка ще използва туин-турбо V8 двигател, адаптиран от Urus и други премиум модели на Volkswagen Group. Електрически мотор, разположен между двигателя с вътрешно горене и скоростната кутия DCT, ще превърне наследника на Huracan в PHEV, за да отговаря на все по-строгите разпоредби за вредни емисии.

Също през 2024 г. ще се появи plug-in хибридът Urus, а изцяло електрическият 2+2 grand tourer ще бъде пуснат в продажба около 2028 г. В бъдеще вече е потвърдено, че второто поколение Urus SUV ще се превърне в електрическо до края на десетилетието.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500