IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е последното Mini с ръчни скорости

Специалното JCW 1to6 излиза в тираж от само 999 бройки

Mini е една от марките, които се отказват от механичните скоростни кутии и занапред ще предлагат моделите си само с автоматици. Компанията отбелязва това си решение с пускането на специален автомобил - John Cooper Works 1to6, с който се слага край на 64 години Mini с ръчна смяна на предавките.


Mini John Cooper Works 1to6


Технически това Mini JCW не се различава от оригиналния модел. Под капака е поставен 2,0-литров турбомотор с 231 к.с., който е съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия. Според шефа на британската марка – Стефани Вурст, тази кола е създадена с една-единствена цел – максимално удоволствие за шофьора от управлението.

От компанията обявиха, че „на 99% повече няма да предлагат автомобили с ръчни скорости“, което означава, че следващите два модела на Mini с двигатели с вътрешно горене – хечбекът Cooper и SUV-ито Countryman ще бъдат достъпни само с автомат. Плановете на марката предвиждат последният автомобил с ДВГ да излезе през 2025 г., а от 2030 г. Mini ще произвежда само електромобили.


Mini John Cooper Works 1to6


Това също е една от причините това 1to6 се превърне в колекционерски артикул. Колата ще се предлага с редица допълнителни дизайнерски елементи като лента на предния капак, изобразяваща графика на ръчна скоростна кутия и надпис „един от 999“ на люка и таблото. Хот-хеът е в цняг Midnight Black металик, като има покрити с гланц 18-цолови алуминиеви джанти и носи емблеми 1to6 на С-колоната и задния сплитер.

В салона, заедно с 8,8-инчов сензорен екран, същата емблема на трансмисията, която се намира на лентата на предния капак, се повтаря върху праговете на вратите, подовите стелки, тапицерията от страната на пътника и долната спица на волана, който е покрит с кожа Nappa.


Още снимки на хот-хеча - вижте в галерията:


0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    До #2Дали наистина е така (последното изречение)? При някои модели се доплаща точно за ръчна скоростна кутия. И обикновено за финансово благосъстояние и въобще за пари говорят предимно хора, които ги нямат...
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Градско ми е много по-удобно с автоматика.
  • #2
    1 rate up comment 4 rate down comment
    q ( преди 11 месеца )
    Колкото повече си караш дарака с ръчка, толкова по трудно ще си купиш нов внос с ръчка после. В Европа регистрираните коли наламяват всяка година, като множеството вече са с автоматици, тук там някой продупчен финансово си купува дачийка с ръчка. Другата част са ти противните електрички. Не случайно немските премиуми са все автомати, ако е ръчка е поне 20% поевтина в момента и не се търси.
  • #1
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 11 месеца )
    Джендъризма окончателно победи! Очертава се да си карам колата дооооста дълго време тоя път...