IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW отбеляза юбилея на Polo GTI със специална версия

Хот-хеът Edition 25 излиза в ограничен тираж от 2500 бройки

Германският производител Volkswagen отбеляза 25-годишнината на Polo GTI, като по случая пуска на пазара специален модел, носещ името Polo GTI Edition 25. Така марката отдава почит на хот-хеча, който се появи на бял свят през 1998 г., за да покаже, че формулата GTI може да бъде приложена не само към „по-големия брат“ Golf.


VW Polo GTI Edition 25.


Версията Polo GTI Edition 25 ще излезе в ограничен тираж от 2500 бройки, при които няма да има промяна в задвижването. Под капака на хот-хеча е поставен двигател 2.0 TSI с мощност 207 к.с. и 325 Нм въртящ момент, който позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди. Автомобилът получава специално настроено спортно окачване, което е с 15 мм по-ниско от това на стандартното Polo GTI.

Боядисаните в червено спирачни апарати и декоративни лайстни, решетката на радиатора във формата на пчелна пита и хромираните накрайници на ауспуха също отличават юбилейното GTI. В допълнение, Polo GTI Edition 25 предлага набор от ексклузивни детайли, като 18-инчови алуминиеви джанти Adelaide в черно, черен покрив и черни външни огледала, които подчертават спортния външен вид на хот-хеча.


VW Polo GTI Edition 25.


В интериора са поставени спортни седалки с перфорирана черна и червена кожа и бродирани надписи GTI, както и лъскави черни декоративни инкрустации с червени надписи GTI. Лимитираното издание е отразено в праговете на вратите с логото „Един от 2500“.

В допълнение към цветовете на стандартния модел - Pure White, Kings Red Metallic, Reef Blue Metallic, Smoke Grey Metallic и Deep Black Pearl Effect, версията Polo GTI Edition 25 ще се предлага и в Ascot Grey (на снимките).


VW Polo GTI Edition 25.


Оборудването на модела включва още LED матрични фарове с динамичен асистент за дълги светлини и LED дневни светлини. Освен това юбилейната версия получава многофункционален спортен кожен волан с лостчета за смяна на скоростите и лого 25, както и множество асистиращи системи.

Както повечето модели Polo, версията Polo GTI Edition 25 се произвежда в Кариега (Южна Африка). Хот-хечът ще може да бъде поръчан в Германия от 1 юни 2023 г. на цени, започващи от 35 205 евро.


Още снимки на юбилейния хот-хеч - вижте в галерията:


0 от 500