IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Британци сглобиха „Най-ужасната кола“ в света

За странния проект са използвани части от 10-те най-грозни автомобила

Британската компания за отдаване на коли под наем - Hippo Leasing, реализира забавна и любопитна идея, като създаде прототип на „Най-ужасната кола“ в света от части на „Най-грозните“ автомобили. Нарича се Deformis 10 и е базирана на обявените за най-грозни 10 коли в историята.

 

Hippo-The_Ugliest_Car-Poster-1

 

Том Престън, управляващ директор на Hippo Leasing, обяснява как са създали Deformis 10. Анализиран е дизайна на 250 автомобила, които в момента са на пазара. След това са взети 20 статии с най-голям трафик в интернет, в които се говори за „Най-грозните коли“. Така са генерирани 116 автомобила, които журналистическите материали смятат за „грозни“.

След това са класирани колите по броя на споменаванията, които са получили в тези статии. И така Deformis 10 е проектиран с помощта на части от топ 10 на най-грозните автомобили.

 

Hippo-The_Ugliest_Car-Front_Brochure

 

„За да създадем най-грозната кола, която някога сте виждали - Deformis 10, първо се нуждаехме от корпус – разказва Том Престън. - За целта избрахме за отправна точка първото поколение на Nissan Juke поради необичайната му цялостна форма. След това се преместихме в предния край и започнахме да добавяме части, с изключение на предната броня на Juke и странните светлини на капака, които оставихме на място.“

Предницата е направена от бронята на Toyota Prius, фаровете са взети от Ford Scorpio, може би най-зле изглеждащата решетка, забелязвана някога в огледало за обратно виждане, идва от Chrysler PT Cruiser и накрая издутината под предния прозорец е от Fiat Multipla - моделът, който има най-много споменавания като „най-грозният“ автомобил.

 

Hippo-The_Ugliest_Car-Poster-1 - Copy

 

„Задната част има квадратната форма на Nissan Cube и ние добавихме много странен заден прозорец, който не е виждан в нито една друга кола, произведена от тогава - допълва Престън. - Задните светлини и броня са взети от SsangYong Rodius.“ Отстрани се откриват прагове от Honda Civic Type R, калници и капачка на горивото, използвана от Pontiac Aztek.

За да изберат най-подходящия нюанс за Deformis 10, от Hippo Leasing правят проучване, за да намерят „най-отвратителния“ цвят. Отново се прави в интернет въз основа на мнение на потребители и резултатът е пшеничният цвят, който е най-малко търсен, и така е оцветен прототипът.

А как е получено името? Пояснява отново Том Престън: „Deformis означава „грозен“ на латински, което го прави идеалното име. „10“ идва от броя на най-грозните коли, правени някога, въз основа на нашия анализ“.

Вижте 10-те автомобила, от които са частите на „Най-ужасната кола“

 

Най-грозните коли в света-1

 

 

0 от 500