IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-странното Volvo XC90 получи „крила на чайка“

Луксозният кросоувър DC2 е само в един екземпляр

Индийската компания DC2, известна с футуристичния си дизайн, базиран на производствени модели, използва второто поколение Volvo XC90 като донор за новия си проект. Резултатът е модифициран кросоувър с врати тип „крила на чайка“, които са най-впечатляващият аспект на автомобила, както и с гуми за офроуд и луксозен интериор.

 

DC2

 

Компанията нарича творението си DC2 Bespoke Design, което предполага, че това е еднократен екземпляр, предназначен за клиент с интересен вкус, информира Carbuzz.

Гледайки този странен кросоувър е трудно да се каже, че е базиран на Volvo XC90, защото вече нареченият DC2 е с напълно променено купе и интериор. Каросерията е почти напълно преработена с нови елементи. Възможно е да се разбере, че второто поколение XC90 е използвано като основа само от арматурното табло.

 

DC2-2

 

Предницата е доминирана от масивна радиаторна решетка с червени акценти, в която са интегрирани фаровете. Колелата са боядисани в контрастно червено.
Отзад е поставена масивна броня с големи изпускателни тръби, а задните светлини са свързани в един блок. Необичайно е и разположението на огледалата за обратно виждане - на предните калници.

Интериорът на персонализирания офроуд автомобил също е претърпял значителни промени. Монтирани са четири отделни седалки, тапицирани с червена и оранжева кожа.

 

DC2-7

 

DC2 получава осветление, монтирано във вратите и напомнящо частен самолет. Страничните прозорци са фиксирани, но имат малки, които могат да се отварят.

Характеристиките на кросоувъра не се разкриват, най-вероятно колата е запазила стандартния двигател на Volvo XC90. Няма информация и за цената.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500