IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo загатна малък електрически SUV

EX30 ще предлага мощност до 420 к.с. и ще изминава 400 км с едно зареждане (ВИДЕО)

Шведският автомобилен производител Volvo пусна кратко видео, в което анонсира предстоящата премиера на малък изцяло електрически SUV. Той ще се казва EX30, като ще предлага както впечатляващи характеристики, така и модерен дизайн.


Volvo


Официалният дебют на новия модел е насрочен за 7 юни, като веднага след представянето електромобилът ще бъде достъпен за поръчки на някои пазари по света. В основата на Volvo EX30 е модулната платформа Sustainability Architecture (SEA) на компанията-майка Geely, която се използва и от други модели на шведската марка.

Новият SUV ще разполага с двигатели с мощност от 268 до 420 к.с. (същите се използват от #1 Brabus), позволяващи на автомобила да достига високи скорости и да постига висока производителност. Капацитетът на батерията ще е 66 кВт/ч, които трябва да осигурят пробег от 400 км с едно зареждане.



Тези технически параметри не са единствените козове на Volvo EX30. Компанията активно се грижи за екологичността на своето производство и превозни средства, поради което целият интериор на новия кросоувър ще бъде направен от повторно използвани и рециклирани материали.

Volvo EX30 ще бъде оборудван и с информационно-развлекателната система Android Automotive на Google. Тази система осигурява най-лесния и удобен достъп до информацията и развлекателните функции на автомобила.


0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Striker ( преди 11 месеца )
    Петенце, "Шведският автомобилен производител Volvo" - Няма ТАКЪВ производител. Волво карс е китайски производител от поне 10 години. Производство и развойна дейност - всичко е в Ковидландия. Вземете четете, м.ка му д.ба! За Дачия по-важи да кажеш, че е румънска, защото поне се произвежда там. А тоя кашон целия е жълтурски.
  • #5
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    какви качества може да има китайска платформа със задна ресора и изпилен двигател ограничен да 180 км.ч. защото при по висока скорост отива в кофата но си чувал в кварталната градинка как пенсиите са ти казали че волвата били здрави поне знаеш ли дали във волвата двигателя е напречно или надлъжно поставен
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Къде ще се сглобява? ( преди 11 месеца )
    Шкода, рено или форд са колите за теб анонимен. Волво е кола с качества и това че нямаш такава недей да злобееш. Само за да продобиеш представа за марките ми кажи в Сащ или Канада дали карат Тено или Шкода. Но карат Волво и то е много харесвано.
  • #3
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    въпроса не е дали е правена от чистокръвен викинг в швеция а в налагането на фалшив имидж от страна на медиите на една силно надценена марка каквато в случая е волво чиито технологии са на нивото на шкода рено или форд
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    За мен една кола е от там където е правена, та турски тойоти, мексикански мерцедеси както и руски рена не щем, да си ги карат!
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    стига с тази шведска марка спрете се от 2010 собственика е китай какви шведи какви пет лева иван от квартала като си продаде автомобила и след 15 години още ли разказваш в квартала че авномобила е на иван