IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo показа най-луксозния EX90

Вариантът Excellence е фокусиран върху пътниците на втория ред

Шведската компания Volvo представи най-високата версия на кросоувъра Volvo EX90, наречена Excellence, на изложението в Шанхай. Премиерата на електрическия флагман беше през ноември 2022 г., а сега кросоувърът има луксозна версия, фокусирана върху пътниците на втория ред.

 

Volvo EX90 Excellence-10

 

Според компанията това Volvo EX90 Excellence е идеалният автомобил за тези, които предпочитат да се отпуснат на задната седалка, вместо да управляват колата сами. Първата възможност да оценят всички предимства на ще бъдат клиентите в Китай, но цени все още не са оповестени.

Външно най-високата версия ще бъде разпознаваема по двуцветната си боя и 22-инчови специално проектирани джанти. Но основните промени са вътре. Третият ред седалки е напълно премахнат, а вторият е заменен с две индивидуални луксозни такива. Между тях е монтиран хладилник.

 

Volvo EX90 Excellence-4

 

Новите седалки са оборудвани с функция за отопление и масаж, а климатичният контрол е придобил система за ароматерапия. Тъй като това е най-високата версия, естествен дървен фурнир и смеси от вълна/текстил Nordico, които са получени от рециклирани пластмасови бутилки, суровини на биологична основа и корково дърво, са използвани в интериора.

В същото време Volvo EX90 Excellence не е просто комфортен автомобил, той е високотехнологичен компютър на колела. Подобно на смартфон или лаптоп, EX90 Excellence се подобрява с течение на времето с редовни актуализации на софтуера по въздуха, допълват от компанията. Системата от външни сензори, камери и лидари прави автомобила по-безопасен, а мощните процесори – „по-умен“.

 

Volvo EX90 Excellence-5

 

На централната конзола има огромен вертикален екран на медийната система с диагонал 14,5 инча, аудиосистемата е Bowers & Wilkins High Fidelity с поддръжка на Dolby Atmos технология за съраунд звук и високоговорители, вградени в облегалките за глава.

Задвижването на луксозния Volvo EX90 Excellence е с два електрически двигателя с обща мощност 517 к.с. (910 Нм). Ускорението до 100 км/ч е за 4,9 секунди. Капацитетът на батерията (111 кВт/ч) осигурява 650 км без презареждане според китайския China light-duty vehicle test (CLTC) цикъл. Реалният пробег е около 580 км, а максималната скорост е ограничена до 180 км/ч.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    китайски премиум за парвенюта които нямат нкаква представа от автомобили и купуващи технологии от миналия век