IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo EX90 ще има имитация на слънце в купето

Светлината не е само за красота, но и ще помага на шофьорите (ВИДЕО)

Шведската марка Volvo ще въведе вътрешно осветление в купето, което имитира слънчевата светлина, в предстоящия Volvo EX90 и неговия корпоративен братовчед Polestar 3. Комплект от 72 SunLike LED светодиода ще пресъздаде възможно най-естествената светлина, като от компанията твърдят, че това ще подобри качеството на възприятия на пътниците и шофьора, а и ще подобри естетиката на автомобила, съобщава Carbuzz.

 

Volvo - слънце в колата-1

 

„Благосъстоянието на нашите клиенти винаги е основен фокус за интериорния дизайн на Volvo Cars - казва Дан Фиджет, ръководител на отдела за цветове и материали. - Внасянето на SunLike LED, предоставено от Seoul Semiconductor, в интериора на Volvo EX90 е още една илюстрация на нашата амбиция да въведем иновативна технология, за да предоставим първокласен автомобил на нашите клиенти.“

Осветителните тела допълват панорамния покрив, осигурявайки слабо отразяване на светлината и висок цветови индекс, който показва цветовете така, както изглеждат в природата.

 

Volvo - слънце в колата

 

Въпреки че Volvo и Polestar ще бъдат първите производители на автомобили, които ще използват светлини SunLike, те вече се използват в редица сгради - домове, болници, училища и музеи. Предпочитани са, защото възпроизвеждат слънчевата светлина възможно най-точно, без трептене или синя светлина, като така се намалява напрежението на очите и се показват цветовете по-естествено.

SunLike LED осветлението ще бъде стандарт за EX90, а това е уникално допълнение към кола, която вече се смята за технологично чудо. EX90 ще включва най-модерните системи за безопасност на водача, включително LiDAR система на покрива, пет радара, осем камери и 16 ултразвукови сензора.

 

Volvo - слънце в колата-2

 

Всички системи на автомобила ще използват технологията Nvidia DRIVE и процесора Qualcomm Snapdragon, за да направят потребителското изживяване едно от най-модерните.

Volvo не планира да скрие всичко това зад платени абонаменти, поне в ранните етапи на продажбите. Компанията вижда автомобила като инструмент за подобряване на изживяването на потребителя, а се смята, че абонаментите могат да попречат.



Външно EX90 изглежда сложно, много различно от типичните електрически превозни средства. Марката вече представи два нови EV модела миналата есен и потвърди, че се работи по нов EX30. Много от тези модели ще получат част от технологията на EX90. Те трябва да дебютират тази година, като се предполага, че ще бъдат оборудвани и със SunLike LED.

 

 

0 от 500