IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрификацията удари един от силните бизнеси на Honda

Японците спират производството на бензинови косачки за трева

Освен автомобили и мотоциклети, Honda произвежда бензинови косачки и оборудване като генератори и електрически инструменти. Това оборудване се нарежда сред най-добрите в индустрията, като представлява един от основните бизнеси на японския производител. И съответно е източник на доходи за Honda.


косачка


Това обаче е на път да приключи, тъй като Honda напуска бизнеса с косачки за тревни площи, задвижвани на бензин. Компанията вече е уведомила дилърите си, предлагащи такова оборудване, че спира производството му през септември тази година.

„Решението да се сложи край на производството на косачки за трева се ръководи от пазара, където влизат в сила о-строги екологични разпоредби. Те водят до променящи се предпочитания на клиентите и ни карат да направим промени в нашето портфолио“, се казва в съобщението на Honda.

Японците уточняват, че ще продължат да продава остатъка от своята продуктова гама от косачки и друго оборудване до 2024 г., докато натрупаните запаси се изчерпят. След това компанията ще продължи да подкрепя своите услуги и операции , но само на американския пазар.

От Honda не посочват конкретни причини за решението си, но е очевидно, че продължаващите проблеми с веригата за доставки и нарастването на предлагането на подобно оборудване, но задвижвано с ток, са се отразили на продажбите на тревни косачки, работещи с гориво.

Засега не е ясно дали японците ще започнат да предлагат електрически устройства. Знае се обаче, че заводите, в който се произвеждат косачките – като този в Суепсънвил (Северна Каролина) ще започнат да правят превозни средства за всякакъв терен..


0 от 500
  • #1
    8 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Сега ще се появят антиелектриците и ще обявят, че ще им липсва страхотния звук от двигателя на косачката и ще е скучно да косят в тишина на батерии.