IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрификацията удари един от силните бизнеси на Honda

Японците спират производството на бензинови косачки за трева

Освен автомобили и мотоциклети, Honda произвежда бензинови косачки и оборудване като генератори и електрически инструменти. Това оборудване се нарежда сред най-добрите в индустрията, като представлява един от основните бизнеси на японския производител. И съответно е източник на доходи за Honda.


косачка


Това обаче е на път да приключи, тъй като Honda напуска бизнеса с косачки за тревни площи, задвижвани на бензин. Компанията вече е уведомила дилърите си, предлагащи такова оборудване, че спира производството му през септември тази година.

„Решението да се сложи край на производството на косачки за трева се ръководи от пазара, където влизат в сила о-строги екологични разпоредби. Те водят до променящи се предпочитания на клиентите и ни карат да направим промени в нашето портфолио“, се казва в съобщението на Honda.

Японците уточняват, че ще продължат да продава остатъка от своята продуктова гама от косачки и друго оборудване до 2024 г., докато натрупаните запаси се изчерпят. След това компанията ще продължи да подкрепя своите услуги и операции , но само на американския пазар.

От Honda не посочват конкретни причини за решението си, но е очевидно, че продължаващите проблеми с веригата за доставки и нарастването на предлагането на подобно оборудване, но задвижвано с ток, са се отразили на продажбите на тревни косачки, работещи с гориво.

Засега не е ясно дали японците ще започнат да предлагат електрически устройства. Знае се обаче, че заводите, в който се произвеждат косачките – като този в Суепсънвил (Северна Каролина) ще започнат да правят превозни средства за всякакъв терен..


0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Ето и причината от оригиналната статия. Той също така не е разработил оборудване, захранвано от батерии, което да се конглокира с други производители като Toro и Stihl и новодошли като Ego и Greenworks. Този подход е подобен на този, възприет от автомобилния отдел на Honda, който едва наскоро започна да планира да прехвърли някои от заводите си към производство на EV.
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 7 и 8 ( преди 11 месеца )
    Сега погледнах цените и в момента има акумулаторна косачка на makita по 420 лв на промоция. Е колко да е евтина тази honda? Акумулаторна husqvarna e 1200 лв. Ако бяха толкова евтини и хубави нямаше да им спират производството.
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    хахаха, след косачките , ще направят електрически генератори на ток.
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Относно цените ( преди 11 месеца )
    Заблуда е ако някой смята ,че honda са скъпи машини. Да не са евтини , но си заслужават всеки лев, качеството им е много високо ! Няма как да са по 500 лева!!!
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Honda fan ( преди 11 месеца )
    Имам косачка Honda от 6 години . Перфектна машина ,бих си купил отново такава . Единствено проблем може да създаде подобието на бензин с който ги използваме.HONDA са 4-тактови , не 2-тактови двигатели ,и не се смесва масло и бензин и са супер икономични. Сравнение с Dewalt не може да се прави!!! Относно Makita ,да страхотни са ,НО най-евтината Makita електрическа С КАБЕЛ е 400 лева .АКУМУЛАТОРНА MAKITA от висок клас струва 2000/3000 лв . без батерия и зарядно! Акумулаторна HONDA е 2000 лв.
  • #6
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    А дали причината не е, че най-евтината бензинова косачка на honda в България струва 1100 лв, а акумулаторните косачки на реномирани марки като makita и dewalt за които почти всеки домашен майстор и професионалист има батерии за винтоверт и други машини на които стават тези батерии, струва 400 лв. Не се чудиш дали ще запали, дали имаш масло и бензин и не се цапаш да ги смесваш и сипваш. По-тихи са и двигателите им имат доста по-голям въртящ момент и косят по-лесно.
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    До 4 ( преди 11 месеца )
    Предполагам щом завода е в САЩ значи не е евро 7 а амеро 7 за косачки :D
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    ми като не могат да покрият Евро 7 ще спират..
  • #3
    7 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Като не могат да покриват изискванията, така ще е. Останалите защо не ги спират?
  • #2
    12 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Поредноо решение, диктувано не от пазарни нужи, не от консуматорски желания, а от нечия регулация ...