IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda представи нов хибриден SUV за Европа

Не се учудвайте, ако ZR-V ви изглежда познато – има си основателна причиина за това

Новата Honda ZR-V (Runabout Vehicle – малолитражно превозно средство) се продава в Япония от близо година, а сега прави своя дебют в Европа.


Honda ZR-V


Ако колата ви изглежда позната, то не бива да се учудвате, тъй като по същество това е HR-V, продаван в Северна Америка, където моделът е по-голям от едноименния автомобил, предлаган на Стария континент. С други думи, европейското ZR-V запълва нишата между HR-V и CR-V, за чието съществуване малцина са предполагали.

Всъщност, ZR-V може да бъде най-добре описан като „Civic на кросоувърите“, като ще се предлага в Европа само с 2,0-литров хибриден агрегат, който не е достъпен за американския HR-V. Тази електрифицирана версия с 4-цилиндров двигател се продава в Япония, където предлага комбинирана мощност от 181 к.с. и 315 Нм въртящ момент.


Honda ZR-V


Характеристиките за Стария континент не се съобщават, но от Honda обещават „мощно ускорение, сравнимо с V6 3.0-литров двигател". То ще бъде постигнато благодарение на ДВГ, работещ с два електромотора – същото задвижване се използва от Civic e:HEV. Скоростната кутия е CVT, която насочва тягата към предната ос. В Япония обаче ZR-V се предлага със задвижване на всички колела.

Трябва да се уточни, че ZR-V е дълъг 4570 мм и е широк 1840 мм, което го прави по-близък по размер до оригиналния HR-V (4567 мм), отколкото до CR-V (4694 мм). Продажбите на модела ще стартират през есента, а Honda сочат Nissan Qashqai като основен конкурент на пазара.


Още снимки на европейската ZR-V - вижте в галерията:

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До 1 ( преди 11 месеца )
    Кои са тия нормални държави извън ЕС за които говориш? Да не визираш щатите, ***?
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Ванко ( преди 11 месеца )
    Изглежда супер, но като знам ценовата им политика в БГ ще дойде на цената на БМВ и никой няма да си я купи
  • #1
    8 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    За нормалните държави по-големи автомобили, с по-добри двигатели и на по-добра цена. За ЕС скъпи пластмасови малолитражки, айде сами си ходете да не ви гоним със сопите.