IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Toyota (ще - не ще) се електрифицира с цел по-големи печалби

Японците планират да увеличат продажбите си благодарение на колите на ток

Японският производител на автомобили Toyota Motor очаква оперативната печалба да нарасне с 10% през тази бизнес година, като за целта продажбите на електрически превозни средства трябва да скочат пет пъти. Това съобщава Ройтерс .


Toyota


В информацията се казва още, че планът за растеж на печалбата е представен от новия главен изпълнителен директор Коджи Сато, назначен миналия месец, и сигнализира за по-агресивен натиск за електрифициране на японския автомобилен производител, който до съвсем скоро се дърпаше от повсеместната електрификация.

Най-големият производител на автомобили в света прогнозира, че продажбите на акумулаторни електрически превозни средства, включително такива на неговата луксозна марка Lexus, ще достигнат 202 000 единици в световен мащаб през текущата фискална година, което е повече от пет пъти спрямо 38 000 екземпляра, продадени през миналата година.

Toyota също така очаква оперативната печалба да нарасне до 3 трилиона йени (22.2 милиарда долара) тази година. В същото време оперативната печалба на Toyota за четвъртото фискално тримесечие се е увеличила с повече от една трета до 626.9 милиарда йени.

Основен фактор за този ръст бяха по-високите производствени обеми, които помогнаха за постигането на такава печалба, която от своя страна надхвърли влиянието на рязкото увеличение на цената на материалите. Акциите на Toyota поскъпнаха рязко с 2.5% след отчета за печалбите.

„Очакваме увеличение на продажбите във всички региони и производствен обем от 10.1 милиона автомобила благодарение на подобрените доставки на полупроводници. Това означава 11% увеличение на производството в сравнение с предходната година “, се казва още в изявлението на Toyota.


0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 1 година )
    Теслю вагончев, плановете на Тойота са си едни и същи - 3.5 милиона електромобили към 2030. Те зависят от регулациите на големите пазари, не от логиката. А логиката е че преминаването на електромобили има смисъл едва след като всички автомобили станат хибриди, преди това е разхищение на ресурси. Но Тойота няма как да налеят мозък в главите на политиците..
  • #7
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    "а батерията на електромобила ще се използва и след неговия живот, запазвайки стойността си. " - Супер, ама нещо не го виждаме на практика. Дай поне 4-5 години на пазара, че да видим, дали е приложимо това, кеото казваш.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Якото заглавие ... sigh ...
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    До 4 ( преди 1 година )
    Много ясно, че електрификацията ще започне от най-скъпите модели, защото така или иначе са скъпи дори и с бензинови двигатели. За да станат евтини електромобили те трябва да се произвеждат огромни количества. Освен това ценното на един електромобил е батерията, а тя запазва цената си след години и противно на всеобщото схващане, не трябва да сменяш батерията на електромобила по време на неговия живот, а батерията на електромобила ще се използва и след неговия живот, запазвайки стойността си.
  • #4
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не можете ли да четете, правят го с цел печалба както всички останали, не е с цел да задоволят нашите желания, просто е по-добре да спечелиш 15 хиляди от кола за 80 от колкото 2 хиляди от кола за 35 хиляди лева.
  • #3
    3 rate up comment 5 rate down comment
    До 2 ( преди 1 година )
    Те Тойота са толкова изостанали от останалите, че ще има трябват поне 5-6 години да ги догонят. Ако пък ще гонят Тесла, сложи още 5-10 години.
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Хайде падна и последния бастион на ДВГ. Облаците пред електромобилите вече са разчистени. Ако и toyota се включи в надпреварата за предлагане на евтини електромобили, конкyренцията ще стане огромна и преминаването на ток ще стане много по-бързо. Дано най-накрая да спрат с фалшивите "изследвания" които правиха досега, за да отблъскват клиентите си от електромобилите.
  • #1
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Хайде сега да ги видим жълтофилите, какво ще им е оправданието, след като вече и toyota си призна че е грешала относно електромобилите? Дали са били умни или глупави, за да отлагат и да изостанат толкова?