IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Оплакванията от новия „Москвич 3“ започнаха

Собствениците на руско-китайския кросоувър посочиха 6 основни проблема

От декември миналата година до месец март в Русия са продадени около 500 нови кросоувъра „Москвич 3“, а порталът Quto разкри основните недостатъци на автомобила, като интервюира собственици и проучи отзиви за колите на различни интернет сайтове.

 

Москвич3

 

Констатирани са 6 основни проблема на сглобявания в бившия завод на Renault нов „Москвич 3“, който е модел на китайската марка JAC, но с руско име.

Първият недостатък е слабата светлина на стандартните фарове. Базовият кросоувър е оборудван с халогенни лампи, които, както уверяват собствениците, светят много слабо. Дори и на дълги светлини ситуацията не се подобрява значително. Само замяната на стандартните лампи със светодиоди, които вече се предлагат в пакета Comfort, който наскоро се появи в продажба, решава проблема.

 

Москвич3-1

 

Вторият недостатък е, че вътре в „Москвич 3“ е много шумно. Дори и след допълнителна шумоизолация резултатът се оказва посредствен. Според някои отзиви тънките странични прозорци са виновни за проблема.

Третият недостатък е липсата на функции за отопление. И въпреки, че в новия пакет Comfort се появиха отопляеми седалки (засега само предните), руснаците искат да видят повече „зимни“ опции в „Москвич 3“, включително отопляемо предно стъкло и задна седалка и функция за дистанционно стартиране на двигателя. Доскоро автомобилът се предлагаше само в една версия, наречена „Стандарт“, която няма отопление на предните седалки. И търговците са имплантирали електрически постелки под тапицерията.

 

Москвич3-2

 

Някои собственици на „Москвич 3“ критикуват ергономията. Фактът, че воланът може да се регулира само на нагоре и надолу, провокира недоволство. Също така се отбелязва, че сензорните бутони на климатичния контрол са твърде малки.

Друг фактор, който не се харесва на собствениците на руско-китайския автомобил, е необходимостта от задължително „нулево“ техническо обслужване. Според местните разпоредби те трябва да дойдат в сервиз 3 месеца след закупуването на колата или при пробег от 3000 км, а процедурата струва средно от 6 до 10 хиляди рубли (около 68 до 113 евро). Интересното е, че цената на последващото обслужване се различава с 20-46% за различните дилъри.

 

Москвич3-3

 

Шестият недостатък, който собствениците на „Москвич 3“ са установили, са нюанси на неговия дизайн. Например през задното стъкло, според тях, не се вижда почти нищо (въпреки че този недостатък се компенсира от наличието на видеокамера), а ниско разположените фарове бързо се замърсяват от колите отпред.

 

 

0 от 500
  • #34
    12 rate up comment 2 rate down comment
    До АнтиКравар ( преди 1 година )
    Ако не се стреляше на месо, от тези 9 мил и 3 нямаше да са останали по времето на овчаря! Толкова беше добре! Роднините оставаха заложници, при излизане отвъд желязната завеса, при това по работа. Има и такива, които не се раждани през 90те. Помним!
  • #33
    12 rate up comment 1 rate down comment
    До 30 ( преди 1 година )
    Това държавата да е социална не е равно на това да e с Русия и Китай.. Много от най-социалните страни са развити демокрации особено из Европа. Жалко, че нашите социалисти преименувани от БКП реално отблъскват хората от социализма в голяма степен точно заради това, че се свърза с Русия особено откакто Русия се превърна отново в диктатура с Путин който също не е особен социалист :D..
  • #32
    3 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Руснаците да не се оплакват, до скоро караха с минимум 30% по-евтини коли заради безумните стандарти на ЕС, а сега могат да си взимат доста на по-добра цена и китайски и корейски автомобили, който се интересува може да погледа малко в тубата има доста тестове, добре е че някой ще ги тества преди нас.
  • #31
    10 rate up comment 2 rate down comment
    До прорашиста ( преди 1 година )
    Я кажи защо повече руснаци идват тук отколкото българи в Русия?
  • #30
    4 rate up comment 17 rate down comment
    Реалист ( преди 1 година )
    По времето на социализма не беше идеално, ама всеки имаше къща, апартамент, а нерядко и вила! За автомобил се чакаше ако е Лада или Волга, Москвич можеше да си купиш почти веднага /чакаше се няколко месеца/, Вартбург, Запорожец или Трабант също! Много са отворени всички псевдо демократи, ама повечето живеят във ведомствени жилища в Младост, Люлин, Дружба или Надежда, които са им подарени от държавата, защото са работили в някой завод!
  • #29
    13 rate up comment 2 rate down comment
    До 26 ( преди 1 година )
    И то тези пари ги наливат защото преди това Русия е наливала и подготвяла армията си за "развилняване" и сега също налива - 30% от бюджета й е засекретен. Най-много приемат лично и подкрепят Украйна спрямо възможностите си кои? - тези които са събрали най-много попарата на Русия като Прибалтика, Полша, Чехия, Словакия и Финландия. Между другото и ние влизаме в групата които даваме сравнително много според възможностите но картината се разваля от многото "неутрални миролюбци" с руски знамена
  • #28
    4 rate up comment 17 rate down comment
    АнтиКравар ( преди 1 година )
    Най-обичам родени недорасляци през 90-те да ми обясняват, как се е живяло по времето на соца. Мамини златни амбреажи, погледнете статистиката от тогава и сега и дори да сте коне с капаци и слепи кухарници, подплатени с грантове, то няма как да не забележите огромните разлики във всичко. Най-очевадното е, че тогава през лошия соц бяхме 9 млн., а сега сме под 6 млн. Най-бързо загиващата нация в света сме. Запада на който се кланяте ни го казва, а не някой друг. Кажете нещо по въпроса джендита!
  • #27
    8 rate up comment 1 rate down comment
    До 21 ( преди 1 година )
    През 80те сме се движели между 40то и 50то място по икономика на глава а не 27мо къде го прочете това? Част от тези които са ни изпреварили са такива които тогава не са съществували отделно както бившите съветски (3те прибалтийски) и югославски (Словения и Хърватия) републики които вече са в ЕС и НАТО.
  • #26
    13 rate up comment 1 rate down comment
    до 21 ( преди 1 година )
    И понеже в СССР е било много хубаво, не си имал право да отидеш никъде извън "братските" държави, да не би да видиш свят и да забравиш да се върнеш. Предвид че сме в сайт за коли само погледни какви коли са се карали отвъд завесата и колко бързо са идвали. В момента питай която и да е бивша страна дали иска да се върне при Русия. Виж колко пари наляха в оръжие всички бивши братски страни само при идеят че братушките са се развилняли.
  • #25
    11 rate up comment 1 rate down comment
    До 21 ( преди 1 година )
    Това, че тогава сме били по-напред в класацията на света е било въпреки Русия а не брагодарение на нея то тогава и СССР е бил втора икономика наполовина на САЩ и пред Япония а сега Русия е едва в топ 10 икономики много пъти зад САЩ и ЕС но и самата Русия е само половината от СССР. Погледнато като цяло ние пак сме на страната на Източния блок който се е дистанцирал от Русия и е поне колкото нея по население а по икономика - повече и е показателно за това колко е "добра"