IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци направиха кросоувър със смарт часовник на задната врата

Шофьорите на Baojun Yep могат да си общуват с други водачи на пътя

Новите автомобили могат да бъдат не само високо технологични, но и забавни. Доказателство за това е малкият китайски крооувър Baojun Yep, който е разработка на съвместното предприятие SAIC-GM-Wuling.


Baojun Yep


Електромобилът беше оборудван с дисплей с висока разделителна способност на задната врата. С него собствениците ще могат да комуникират с други водачи, като показват различни съобщения на екрана.

Създателите са получили идеята за необичайното устройство от смарт часовници. На масивен цифров екран с размери 100 см на 26 см водачите ще могат да показват различни изображения. В нормален режим това е циферблатът на класически часовник, но той може да бъде заменен с анимирани снимки, скрийнсейвъри, емотикони и дори кратки текстови съобщения.


Baojun Yep


Автомобилният производител твърди, че собствениците дори ще могат да отключват интерактивни игри, което ще направи пътуването с Baojun Yep още по-забавно – както за возещите се в кросоувъра, така и за останалите на пътя. Все още обаче няма информация за цената на новата оригинална опция.

Самата кола не е толкова скъпа – около 100 000 юана (25 600 лева). Габаритите на модела са дължина 3381 мм, широчина – 1685 мм, височина – 1721 мм и междуосие от 2110 мм. Задвижването на Baojun Yep става с електромотор, развиващ 68 к.с. и 140 Нм, като литиево-желязо-фосфатната батерия осигурява пробег от 300 км с едно зареждане.


Още снимки на кросоувъра - вижте в галерията:

0 от 500
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Нмпмн ( преди 1 година )
    Ако не друго, поне ще има интересно развитие на езика, за да се заобикалят филтрите за нецензурните думички, както е в коментарите тук. Нали никой не си представя, че комуникацията през това електронна табло ще е особено умна?
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    О да ( преди 1 година )
    отдавна ми се иска да може на задното стъкло да ми се изписва с големи букви *** и да го **** :)