IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко се чака за нов автомобил?

Промяната във вкуса на купувачите е факт - търсят се повече бензинови коли

Какви са сроковете за доставки на нови автомобили и какви са предпочитанията на клиентите, отговор дава порталът за сравнение на нови автомобили Carwow. Купувачите на нови автомобили отново се интересуват повече от бензиновите, отколкото от електрическите автомобили.

 

Kia EV6

 

Нарастващото търсене на електромобили не може да скрие факта, че бензиновите двигатели все още се търсят. Хората чакат особено дълго за Audi или Volvo на бензин и дизел. И двете марки обаче искат да се отърват от клиентите на двигатели с вътрешно горене възможно най-бързо, информира Focus.

Дали е паника в последния момент заради обявената от ЕС забрана на двигателите с вътрешно горене, или е отслабващо желание за електрическите автомобили? Във всеки случай, когато купувачите търсят нови автомобили, бензиновите двигатели в момента отново са най-желани. Според Carwow докато миналата година имаше повишено търсене на електромобили, сега интересът на купувачите се е изместил повече към двигателите с вътрешно горене.

 

Audi

 

Според анализа 45 процента от всички конфигурации се извършват за ДВГ, особено бензинови, и 35 процента за електрически коли. „Краят на двигателите с вътрешно горене, намалените субсидии, растящите цени на енергията и лошата инфраструктура за зареждане са фактори, които благоприятстват сегашното развитие“,смятат анализаторите на Carwow.

Въпреки това, интересът към електромобилите все още е значително по-голям от текущия пазарен дял на чисто електрически автомобили при нови регистрации (15,7%). Интересът към закупуване очевидно надхвърля текущата способност за доставка на много производители, така че електрическата индустрия може да продължи да очаква силен растеж.

 

Fiat 500 e

 

Трите най-популярни електрически модела, въз основа на търсенето в момента, са следните:

Fiat 500 e (4-5 месеца чакане)
Dacia Spring (5-6 месеца)
Kia EV6 (12-18 месеца)

Малко смущаващо за Volkswagen и други немски производители, но корейските производители Hyndai и Kia, както и китайската нова марка MG генерират, поне според данните на Carwow, по-висок интерес към търсенето на нови електрически автомобили, отколкото електрическите на Skoda или VW.

 

Volvo-V60-Cross-Country

 

При автомобилите с ДВГ, според данните на Carwow, с най-дълги срокове за доставка първата десетка е следната:

Volvo V60 Cross Country (бензин и дизел, средно време за доставка 19,5 месеца)
Audi S6 Avant (дизел - 15 месеца)
Audi S7 Sportback (дизел - 15 месеца)
Volvo S60 (бензин, хибрид – 14,7 месеца)
Volvo V90 (бензин, дизел, хибрид - 14,7 месеца)
Skoda Octavia (бензин, дизел - 14,5 месеца)
Range Rover Sport (бензин, дизел, хибрид - 12 месеца)
VW Caddy (бензин, дизел - 12 месеца)
VW California (Дизел - 12 месеца)
VW Crafter (Дизел - 12 месеца)

 

 

0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 7 rate down comment
    До 2 ( преди 1 година )
    Е, че тези бангии от първите места в класацията не са ли по 200 бона? Некви умрели Тойоти и Вагени са по 90-100, така че тия "премиуми" няма начин да не са ги закичили с табелки за по 200-250 хил. А относно строителните цени, и аз като строих преди 5-6 години, всички бяха "полудяли" с цени, но аз понеже не вярвах, взех, че се справих с двете ми ръци за 5 години и за по-малко от 200к ЛЕВА, ВКЛ. довършителните работи. Но, който го мързи да плаща и да реве, че "майсторите" са полудяли.
  • #9
    8 rate up comment 6 rate down comment
    До 7 ( преди 1 година )
    Сега ще ти наскачат антиелектриците да ти обясняват колко голям мошеник си и ти и че ще ти пратят данъчни, защото няма човек, който да не е мошеник и измамник който да може да изкара 60 000 евро за жилище за неопределен период от време. Пък и какви са тези цени за които си писал, след като според антиелектриците апартамент в центъра на слънчев бряг струва 20 000 и евро и няма кой да го купи на тази висока цена?
  • #8
    11 rate up comment 1 rate down comment
    2 до 4 ( преди 1 година )
    Иначе си съвсем прав че почти всички по веригата са малко или много измамници и почти никой не плаща ДДС и пълни осигуровки на майсторите.
  • #7
    13 rate up comment 2 rate down comment
    2 до 4 ( преди 1 година )
    Ще се учудиш колко са много. В момента ако строител ти каже, че може да те вземе веднага значи те баламосва да те върже да го чакаш или си е направо измамник. Никой не ги вади на куп парите. Повечето са с кредити. Аз есента започнах да строя и се нагледах на чудеса. Един апартамент нима е по-евтин? В момента на зелено ти искат по 1300-1400 евро на квадрат с общите части. Една тристайка с реални 100 кв (120 пълни) ти е 300+ хил лв на шпакловка и замаска. Към 400 готова. И пак се купуват много
  • #6
    19 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Търсенето на бензин се увеличи не само заради дизелгейт, а и защото всички бензини станаха турбо, което дава на ежедневния шофьор много по-приятна за каране кола. Преди, когато изборът беше между теглещ дизел с малък разход и анемичен атмосферен с висок разход, изборът беше ясен за 90% от хората.
  • #5
    5 rate up comment 16 rate down comment
    Един ( преди 1 година )
    Никаква криза за автомобили от 2 седмици имам нова Тесла от завода в Германия ,порасна е преди 25 дни и я чакахме цели 5 работни дни ,получихме ди я в Мюнхен!
  • #4
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Един ( преди 1 година )
    До 2 ,колко са тези дето ще извадят 500000 кеш за строителство на къща и да пълнят гушите на измамници прекупвачи на стр материали и измамници строители неплащащи никога данъци ?
  • #3
    15 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Проблема не е в скоростта на производство на колите. А в това че заради липса на компоненти и материали се натрупаха огромни опашки. Вече доставките са горе-долу нормализирани, но трябва да се изчистят тези опашки. До края на годината се надявам да се случи и да паднат малко цените като следствие.
  • #2
    18 rate up comment 3 rate down comment
    до 1 ( преди 1 година )
    Явно не си гледал актуалните цени на строителството в момента. От около година насам за прилична семейна къща само грубия строеж ти гони 200к лв. Имот край голям град започва от 50-60к лв (100-120 за край София). И с довършителните работи можеш да очакваш суми гонещи половин милион.
  • #1
    19 rate up comment 12 rate down comment
    МНздпз ( преди 1 година )
    Ако разбирам правилно, не стига, че плащаш няколко торби с пари, ами трябва и да чакаш година и половина за кола, която се произвежда на поточна линия? Абе, тоя свят тотално се е побъркал, бе! За парите за това Волво или Ауди и за 18 месеца цяла къща ще се вдигне. Както казах, човечеството е толкова ненормално, че е обречено да се затрие...