IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко се чака за нов автомобил?

Промяната във вкуса на купувачите е факт - търсят се повече бензинови коли

Какви са сроковете за доставки на нови автомобили и какви са предпочитанията на клиентите, отговор дава порталът за сравнение на нови автомобили Carwow. Купувачите на нови автомобили отново се интересуват повече от бензиновите, отколкото от електрическите автомобили.

 

Kia EV6

 

Нарастващото търсене на електромобили не може да скрие факта, че бензиновите двигатели все още се търсят. Хората чакат особено дълго за Audi или Volvo на бензин и дизел. И двете марки обаче искат да се отърват от клиентите на двигатели с вътрешно горене възможно най-бързо, информира Focus.

Дали е паника в последния момент заради обявената от ЕС забрана на двигателите с вътрешно горене, или е отслабващо желание за електрическите автомобили? Във всеки случай, когато купувачите търсят нови автомобили, бензиновите двигатели в момента отново са най-желани. Според Carwow докато миналата година имаше повишено търсене на електромобили, сега интересът на купувачите се е изместил повече към двигателите с вътрешно горене.

 

Audi

 

Според анализа 45 процента от всички конфигурации се извършват за ДВГ, особено бензинови, и 35 процента за електрически коли. „Краят на двигателите с вътрешно горене, намалените субсидии, растящите цени на енергията и лошата инфраструктура за зареждане са фактори, които благоприятстват сегашното развитие“,смятат анализаторите на Carwow.

Въпреки това, интересът към електромобилите все още е значително по-голям от текущия пазарен дял на чисто електрически автомобили при нови регистрации (15,7%). Интересът към закупуване очевидно надхвърля текущата способност за доставка на много производители, така че електрическата индустрия може да продължи да очаква силен растеж.

 

Fiat 500 e

 

Трите най-популярни електрически модела, въз основа на търсенето в момента, са следните:

Fiat 500 e (4-5 месеца чакане)
Dacia Spring (5-6 месеца)
Kia EV6 (12-18 месеца)

Малко смущаващо за Volkswagen и други немски производители, но корейските производители Hyndai и Kia, както и китайската нова марка MG генерират, поне според данните на Carwow, по-висок интерес към търсенето на нови електрически автомобили, отколкото електрическите на Skoda или VW.

 

Volvo-V60-Cross-Country

 

При автомобилите с ДВГ, според данните на Carwow, с най-дълги срокове за доставка първата десетка е следната:

Volvo V60 Cross Country (бензин и дизел, средно време за доставка 19,5 месеца)
Audi S6 Avant (дизел - 15 месеца)
Audi S7 Sportback (дизел - 15 месеца)
Volvo S60 (бензин, хибрид – 14,7 месеца)
Volvo V90 (бензин, дизел, хибрид - 14,7 месеца)
Skoda Octavia (бензин, дизел - 14,5 месеца)
Range Rover Sport (бензин, дизел, хибрид - 12 месеца)
VW Caddy (бензин, дизел - 12 месеца)
VW California (Дизел - 12 месеца)
VW Crafter (Дизел - 12 месеца)

 

 

0 от 500
  • #20
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Вчера капарирах 85 кв. в в Испания за 45 хил евро, в малък уреден град на 3 мин от магистралата и 20 км до столицата на провинцията. Вярно че не е ново строителство, но смятам с едни 5 хиляди да сменя дивана, едно циклене на пода и 2 нови дюшека, друго или си имам или това което е вътре ще върши работа
  • #19
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До 12 и 13 ( преди 1 година )
    ... винаги има. И цените винаги са "полудели", защото пък, когато ние строяхме икономиката беше в подем, лихвите бяха ниски и всички строяха като "за последно".
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Да 12 и 13 ( преди 1 година )
    Абе, на 245кв РЗП на ЕДИН етаж никога не е било да можеш да влезезеш в 100х. лв дори и само груб строеж, така че не всеки си смята по неговия тефтер. И да, възможността да работиш от вкъщи е важна, но не е само това. Случвало ми се е да съм със слушалките в конференция докато заварявам портата, защото се стъмва. Обаче пък и още в началото теглих една на местните "камионджии" и си купих камион, за да съм колкото се може независим. Така се научих и мазилка да правя.. Мисълта ми е, че оправдания...
  • #17
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Бащата на класика ( преди 1 година )
    Жалко , че навремето нямаше контрацептиви та да те изхвърля в мивката .
  • #16
    6 rate up comment 7 rate down comment
    А бе ... ( преди 1 година )
    кой ще е толко неудачник та да чака за дачия 5-6 месеца!!?
  • #15
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Класика ( преди 1 година )
    Да идва Тръмп и всичко ще се оправи! Тези които лансират ел колите този климатичен убиец на земята и хората ще отидат при бай Ставри! А сектата Урсула Трюдо Макрон Шолц Нехамер Байдън и "сие" предизвикали войната,ковид и антихристиянството с безполова обратенящена извратенящена с черни русалки и елфи и разврат сбъркан ще са наказани! Да идва Тръмп и войната ще спре и рецесията и срива на икономика и банки и пазари!
  • #14
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    кой нормален ще чака две години рестайлинга ще е готов за това време
  • #13
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    И другият момент е колко ти струва времето и дали работата ти позволява да вземеш един месец отпуска за целта.
  • #12
    3 rate up comment 2 rate down comment
    до 10 ( преди 1 година )
    Да но само за последната година-година и половина цените скочиха с близо 50%. Само откакто аз съм започнал се вдигнаха с около 10%. Отделно от няколко години насам не можеш да строиш къща над 100кв м без лицензирана строителна фирма. И като добавиш инфлацията още 4-5 години назад, твоите 200к лв са били съвсем нормална цена. Дори не бих казал че е било на далавера особено. С един приятел строителен инженер сме говорили преди 7-8 години че груб строеж за 200кв м е бил около 100к лв.
  • #11
    3 rate up comment 7 rate down comment
    До 10 ( преди 1 година )
    Недей да пишеш тук такива неща защото ще ти пратят данъчна проверка за доказване на доходи. Пък и какви са тези 200 000 лв за жилище при положение че ти си го строил със собствените си ръце, след като готов обзаведен апартамент в жилищен комплекс с включен басейн, според антиелектриците струва 20 000 евро и за 200 000 лева можеш да си купиш пет такива апартамента?