IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

АвтоВАЗ показа най-новата Lada и тя също е китайска

Кросоувърът X-cross 5 се оказа копие на FAW Bestune T77, което ще се прави в завод на Nissan

Най-големият руски производител АвтоВАЗ показа нов кросоувър по време на годишната дилърска конференция, проведена в Сочи. Моделът с предно предаване се казва Lada X-cross 5 и е базиран на китайския FAW Bestune T77.


Lada X-cross 5


X-cross 5 ще бъде първият модел на марката, чието производство ще се осъществява в бившия автомобилен завод на Nissan в Санкт Петербург. Кросоувърът ще бъде качен на конвейера през юни, като плановете предвиждат до края на годината да бъдат произведени 10 000 бройки от модела.

Засега от АвтоВАЗ не разкриват характеристиките на новия модел, както и цените му. Китайският аналог Bestune 777 е дълъг 4525 мм, широк е 1845 мм, а височината му е 1615 мм. Разстоянието между двете оси достига 2700 мм.


Lada X-cross 5


На пазара в Русия китайският модел се предлага само с един двигател – 1,6-литров бензинов с турбо, развиващ мощност от 160 к.с. Скоростната кутия е 6-степенна механична или 7-степенна роботизирана, като задвижването е към предните колела. Цената му е между 2,0 и 2,3 млн рубли (22 000-26 000 евро) в зависимост от оборудването.

За да може да се пребори с кросоувъра на FAW, руският аналог ще бъде по-евтин, но не е ясно с колко. От АвтоВАЗ допълват, че до края на годината компанията ще представи още два нови автомобила – втори кросоувър и седан. Предполага се, че те също ще представляват копия на китайски автомобили, които ще се произвеждат в завода в Санкт Петербург.


Lada X-cross 5

0 от 500
  • #12
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 6,те и едно време сглабяха Жигулата по лиценз на ФИАТ,се оказа че има над 300 подобрения спрямо оригинала за да може да бъде подходящ за местния климат и условия,та и сега така.
  • #11
    10 rate up comment 3 rate down comment
    До 10 ( преди 1 година )
    Ти какво искаш да се забранят новините от Русия, че често не са приятни за *** ли? Ако те питам от какво точно в статията си недоволен сигурно и ти не знаеш. Същите обилно плюят против "германистан" и "кравария" обаче всичко друго е хибридни войни против майка Россия дори без никой да е писал нещо от руда на рашистан и путинландия
  • #10
    4 rate up comment 13 rate down comment
    бай ВарвАр ( преди 1 година )
    Явно хибридната война се е пренесла и в автоновините ! Аутомедия трябва да се прекръсти не аутоплювалня , та белким помогне по този начин на храбрите байдъновци , пардон , бандеровци ...
  • #9
    10 rate up comment 4 rate down comment
    До 8 ( преди 1 година )
    И това какво общо има? Просто имат много марки за разлика от руснаците които нямат нищо подобно на Пежо-Ситроен или ВАГ а Автоваз като далеч най-голяма руска марка има 64 000 продажби за първите 3 месеца
  • #8
    9 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Много сте интересни, нали 50% от европейските марки са с ребрандирани модели от други марки на концертните, в които са собственост. Даже тук се получава, че в доста случаи премиумите са ребрандирани ширпотреби. Гледайте реално на нещата.
  • #7
    10 rate up comment 2 rate down comment
    лАвров ( преди 1 година )
    Така е при комунизма : винаги -ЩЕ, ще , ще !!!
  • #6
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Алекс ( преди 1 година )
    Най-големия руски производител сглобява китайски автомобил с готови части.Смях в залата.Това са рашките:много лозунги и самохвалство,а в действителност кръгла нула.
  • #5
    16 rate up comment 3 rate down comment
    . ( преди 1 година )
    "Засега от АвтоВАЗ не разкриват характеристиките на новия модел, както и цените му."Значи няма характеристики и цени, но те смятам, че ще продадат 10к. Как точно е направен този анализ :D Руската пропаганда е най-доброто шоу напоследък
  • #4
    17 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ако някого се чуди за размера на тазгодишния руски пазар то за януари-март има 153 500 продажби а в 25 милионна Австралия за същия период има 269 000 продажби
  • #3
    13 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Те братушките сега и патенти ще прибират. То много хубаво ама какво ще ги правят тези патенти? Те не могат да ги произведат. Освен да ги дадат на китайците, ама те си имат легален достъп до подобни ако не и същите технологии.