IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Взета под наем Toyota Supra пострада при опит за рекорд за скорост

Щетите по японската спортна кола за за над 4000 долара (ВИДЕО)

Мъж, който е начел Toyota Supra 3.0, я е използвал за опит за поставяне на рекорд за скорост. Резултатът е щети за около 4000 долара, като повредите са по спирачките и гумите, твърди собственикът на колата.


Toyota


Зад волана на спортната кола е бил Грегъри Дич – учител, който водил цяла група момичета от гимназия в Нейпървил (Индиана). Те се придвижвали със специален камион, който сами преоборудвали специално за опита за рекорд за скорост, но той се повредил по пътя към пистата.

Дич използвал платформа за даване на колите под наем, откъдето взел Toyota-та и участвал с нея в състезание за ускорение на права отсечка. Учителят твърди, че колата идва от представителство на японската марка в Чикаго, но версията му е оборена от Джовани Моралес, който е собственик на колата.

„Обикновено се притеснявам, ако трябва да дам колата на млад мъж, но този човек беше по-възрастен и определено разбираше от автомобили. Когато върна колата, усетих, че нещо не наред. Имах чувството, че тя е използвана за състезание“, обяснява Моралес.



Собственикът провежда проучване в социалните мрежи и открива публикации за състезание за рекорд за скорост, включително и снимки на своята Supra. От компанията, която е била посредник за предоставяне на автомобила под наем, потвърждават, че автомобилът е нает за 3 дни.

„Имаме доказателства, че наемателят е нарушил нашите разпоредби и се е състезавал с превозното средство, така че ще се свържем с него, за да се разберем как ще процедираме“, коментираха от компанията.

Самият Моралес е категоричен, че щетите по спортната кола са за 4000 долара. И четирите гуми са износени, спирачките също, тъй като автомобилът е каран с максимална скорост – 260 км/ч. Собственикът е категоричен, че ще иска обезщетение от учителя, но очаква да завърши разследването на случая.


0 от 500
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Jap ( преди 1 година )
    До #2 Cupra(seat) и supra(toyota) нямат нищо общо
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    #1: А сега къв скандал се заформя заради Big Brothera дето са си го организирали служителите на Тесла? Да те гледат какво правиш в колата, дай боже всекиму да прави ония неща дет не са за показване. Ама сега Тесларите трперят, щото тиа видеа може и да почнат да се показват тук там. Това ли искаш от колата си - да не знаеш кой какво може да прави с нея.
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Че даскалът е нагляр едно на ръка, ама и какво е очаквал този дето дава cupra под наем.
  • #1
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Друго си е да имаш Тесла. Въобще не се чудиш къде е или е бил автомобила. Просто проверяваш. Нали точно така при един подобен случай собственикът който беше дал автомобила си под наем, установи че са го наели от mercedes и освен че са го тормозили по пистата, даже са го разглобили и сглобили наново, за да разучат конглокенцията. Голям скандал беше станал тогава!