IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Въздушна възглавница на автомобил спаси паднал от 19-ия етаж

Късметлията е пиян руснак, приземил се върху Nissan X-Trail

Късмет на границата на чудото имаше руснак, който падна от прозореца на апартамент на 19-ия атаж върху паркиран Nissan X-Trail и не само оцеля, а след инцидента сам излезе от смачканата кола, като стана ясно, че е бил пиян. След това той изпял песента „Любовта е като сън“. Пострадалият е откаран с линейка, самоличността му е установена, на 41 години е и болницата е установено комоцио и фрактура на прешлен.

 

Въздушна възглавница спаси паднал от 19 етаж

 

Случката е във Воронеж и бе отразена от всички руски медии, като има и видео, на което се вижда как „летецът“ излиза от автомобила, след като получава помощ от спасителен екип. Хората са му помогнали да излезе, но не заради наранявания, а защото краката на мъжа са били заклещени в счупено стъкло на колата.

Чудото се обяснява с две причини – първо при удара на тялото в колата са се отворили въздушните възглавници. И втората е медицинска, въпреки че главният лекар на болницата признава, че медицината не може да е категорична как мъжът е оцелял, тъй като падане дори от петия етаж се смята за фатално.

 

Въздушна възглавница спаси паднал от 19 етаж-1

 

Ръководителят на травматологичния център в болницата обяснява: „Покривът на колата е омекотил удара. А когато човек е в нетрезво състояние, всичките му мускули са отпуснати. Пиян човек реагира неадекватно на случващото се и не осъзнава опасността. При нормален човек, когато реагира на стрес, всички мускули се напрягат. Тялото на падналия във Воронеж беше отпуснато. Това му послужи и като амортисьор“.

Според непотвърдена информация автомобилът не е застрахован срещу такъв риск и така виновникът за извънредната ситуация най-вероятно ще трябва компенсира щетите. Собственикът на колата е 53-годишен бизнесмен, но той е отказал да говори с медиите.

 

 

0 от 500