IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault спира принудително един от успешните си модели

Новият екологичен стандарт Евро 7 ще повиши значително цената на Arkana

Бюджетният купе-кросоувър Renault Arkana ще спре да се продава в Европа до 2025 г., а ново поколение на модела не се планира, въпреки факта, че се смята за търговски успех, съобщи Motor.es. Причината за това решение е въвеждането на новия стандарт Евро 7.

 

Renault Arkana

 

Arkana беше представен през 2019 г. и е на европейския пазар едва от 2020 г., а моделът се предлага не само в бензинова, но и в хибридна версия. Влизането в сила на Евро 7 обаче налага промени в колите с двигатели с вътрешно горене, което ще увеличи цената на автомобила с повече от 2000 евро.

В Европа версията на Arkana е много по-различна от световната, като използва архитектурата CMF- B0, както Duster. Общо 113 500 бройки са продадени през 2021-2022 г. Въпреки че Renault Arkana ще бъде спрян от производство, марката ще има купе-кросоувър в гамата си. Новият модел ще се появи в началото на 2024 г. и ще бъде изграден на базата на Renault Austral.

Renault Arkana първоначално беше замислен като модел за развиващите се страни - проект, който беше свързан с Dacia, но който в крайна сметка беше евтин вариант за страните в Южна Америка и Русия, главно. Атрактивният дизайн обаче накара Renault да преосмисли намеренията си, така че компанията реши да добави този модел към гамата си в Европа и Южна Корея със значителни промени.

 

 

0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 2,не не е на Каптюр а на Каджар но без 4х4,което ме и отблъсна да не сменя Каджара за нея. За Гейропа не се предвижда 4х4 защото са меки китки,а руската е с 4х4 и е доста практична особенно с вариатора. А,я спират защото освен руснаците където се произвеждаше и я купуваха много,на еврогейския пазар не върви особенно.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    X6 може да си отдъхне!
  • #5
    1 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    и бичи минус след минус! )))))))))))))))))))
  • #4
    2 rate up comment 17 rate down comment
    Тия ... ( преди 1 година )
    рен когато и да ги закрият все ще е късно! Я що народ се е набъбукал и сега трепери ли трепери ...
  • #3
    1 rate up comment 32 rate down comment
    ! ( преди 1 година )
    Закривай недоразумението рено!!
  • #2
    22 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Аз си взех Аркана, реално дълга версия на Каптюр, истината е явно че им се видя евтина и за това ще я сменят с Астрал Купе, която няма да струва 50, а 70 бона. С евро 7 и Шкода казаха че ще спрат Камик, Фабия и Скала, общо взето след 10 години кола под 70-80 хиляди няма да остане
  • #1
    7 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тази кола като я пуснаха първо в Русия ми беше супер грозна и смешна, направо магия аркана, Тук я докараха на двойна и тройна цена обаче пак има шарани да я купуват направо съм в потрес.