IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изкуствен интелект скоро ще продава старите ни коли

Системата ProovStation предлага оценка на автомобила и бърза оферта за изкупуване

Технологичната революция завладява автомобилния свят. След като Fiat откри първия си магазин Metaverse Store, идва ред на друга нова система за продажби. Тя се казва ProovStation и е разработка на платформата BCA Group и компанията Michelin, като партньор в създаването на изцяло автоматизирания портал е и веригата супермаркети Carrefour.


ProovStatiaon


Въпреки че изглежда доста футуристично, тази система позволява да се предложи на собствениците на автомобили възможността да получат незабавна и твърда оферта за обратно изкупуване на превозното си средство. Тя се прави „въз основа на обективна оценка на състоянието му“, твърдят от компанията.

Самата обективност се гарантира от система с изкуствен интелект, която отговаря за оценката на автомобила. Това има няколко предимства, като първото е, че е напълно безплатно. Освен това работи в 6 дни от седмицата, няма задължение за продажба и осигурява твърда оферта до 7 дни. И ако собственикът реши да продаде колата си по този начин, ProovStation предлага услуга „взимане на автомобила от дома или от работното място“.

В същото време няма нужда от предварителна уговорка – просто колата трябва да бъде закарана пред някой от магазините на Carrefour, където ще бъдат разположени терминалите. Там собственикът трябва да въведе основна информация за превозно средство, като например неговия пробег. След това, само за 3 секунди, специален скенер прави няколко снимки на колата, а изкуствен интелект провежда пълна диагностика.

Няколко минути по-късно собственикът на автомобила ще получи твърда оферта за обратно изкупуване от BCA Group (бивш British Car Auctions) и тази оферта ще бъде валидна 7 дни. Тя не е обвързана със задължителна продажба, така че е напълно възможно собственикът да се възползва от услугата просто от любопитство или за информация.

Накрая системата уведомява за всички грешки и проблеми, открити по автомобила. Ако собственикът приеме офертата за продажба, той подписва договора си онлайн и уточнява как ще бъде предадена колата. А от компанията му гарантират превод директно към банкова му сметка в рамките на 24-48 часа.


0 от 500