IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изкуствен интелект вече проектира Mercedes-и на бъдещето

Специален софтуер извършва операцията, която започва само с думи

Какво ще стане, ако автомобилите на бъдещето са родени от изкуствен интелект? Звучи като провокация, но за Mercedes това вече е реалност. Компанията стартира специална инициатива, наречена „Моята кола на бъдещето“, в която кани феновете на марката да проектират моделите на утрешния ден.


Mercedes-Benz


Всъщност, потребителите трябва само да опишат колата, а сложен алгоритъм я „проектира“. Както подсказва името, технологията Text-to-Image позволява да изречение да се конвертира в изображение. Започвайки от прости думи или някои текстови предложения, изкуственият интелект е в състояние да разработи оригинален модел на автомобил. Всеки такъв продукт е уникален и представлява собствената визия на шофьора за бъдещето.

За да създаде свой собствен Mercedes, просто трябва да влезе в уебсайта на инициативата, да се регистрира, като въведете някои данни и да въведе фраза. Супер „мозъкът“ на марката ще се погрижи за останалото, като крайният резултат ще бъде изтеглен и споделян във всички социални платформи.


Mercedes-Benz


Първите резултати, публикувани от Mercedes, са доста странни. От колата с крила до такава, увита в цветя - моделите със сигурност са оригинални и екстравагантни. Но те имат като обща точка класическата решетка със звездата на марката и дизайнерските стилистични характеристики, свързани с най-новите модели EQ.

„Стратегията „Амбиция 2039“ ясно дефинира нашата пътна карта. Ние сме убедени, че бъдещето минава през все по-устойчива и отговорна мобилност към природата и нейните ресурси“, коментира един от маркетинг-мениджъриге на компанията Мирко Скилачи.


Още снимки на първите резултати от проекта - вижте в галерията:


С тази кампания Mercedes кани потребителите да си представят бъдещето и да го направят осезаемо. Този проект ще позволява на марката да придобие по-голяма осведоменост за възприемането и желанията на потребителите към мобилността на бъдещето.

0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Хан Аспарух ( преди 1 година )
    Когато нямате пари,за такава кола, само ще плюете, и ще мечтаете! Поне бъдете честни за себе си!
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Мерцедес навремето имаха 2 хубави коли. W140 и W463 Сега правят някакви измишльотини.
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 1 година )
    До 6: За съжаление вече всички производители са така. Ако разгледаш какво пускат като рекламни материали направо ще се погнусиш! Рядко има нещо нормално и качествено!
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 1 година )
    Явно за това последните им модели не стават за нищо вече!
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Какъв е този метросексуален тип с вид на анадолски сутеньор, рекламиращ тези джендърски коли при тази светлина, отиваща повече на някой бардак в Амстердам отколкото да се представят коли. Ако това е бъдещето на Мерцедес, то не благодаря. Продавайте си ги на хората без естествен интелект използващи изкуствен!
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Когато естественият интелект се загуби идва ред на изкуствения. Проектирането на автомобил не е детска игра, а сериозно начинание, което трябва да бъде извършвано от специалисти с естествен интелект и нужните знания. Всичко останало е булшит.
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Marinovator ( преди 1 година )
    ... и казал чичо Даймлер: "Искам AI да ми проектира колите, калкулирайте го в крайната цена на автомобилите!" И ето ти безвкусно изглеждаш Бенц, снимка на *** в рекламата, арогантно име на кампанията и цена от 150 000 за базова версия. Новите технологии не прощават.
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ето тук може да пробваме text-to-image: хахаха: https://huggingface.co/spaces/stabilityai/stable-diffusion
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    КТГНП ( преди 1 година )
    Само на мен ли ми се струва, че напоследък всички снимки на разните Мерцедеси са пълни някакви лилаво-розови светлини, оттенъци и странни светлинки?Аз че съм беден и скръндзав и никога няма да си купя Мерцедес е вярно, но и снимките към тази статия ми навяват някакви асоциации за мутри, чалготеки (да не кажем бардаци!) и болезнен кич.Сигурно в мен и възрастта ми е проблема, но днешните т.нар. премиум автомобили трудно мога да ги нарека стилни и класни. Поне по снимки.
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    IM-DrtiйУАЙТBoY! ( преди 1 година )
    Чак сега ми просветна, защо от ден на ден тия стават все по-грозновати и естетически още по-отблъскващи нормалните човешки възприятия за красота, елегантност и визия и силно невъзприемчиви от страна на критичната художествена идея: Щото именно този IA-то /изкуствен интелект/ бил ВИНОВЕН, а не задръстената и сдала багажа вяла ГЕРМАН.диЗАЙНерска мисъл - яко скарана с некои естетически категории ...