IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова технология сканира състоянието на автомобила за секунди

Програмата на Volvo работи с изкуствен интелект и е напълно автоматизирана

Компанията Volvo Car обяви нова програма, която ще използва технология за изкуствен интелект (AI) за задълбочена проверка на състоянието на гумите, панелите на каросерията и боядисването на използвани превозни средства. Проектът ще стартира в САЩ, като автомобилите ще бъдат проверявани, докато зареждат на бензиностанции.


Volvo


„Новата автоматизирана система показва действителното състояние на автомобила за секунди. В резултат на това могат да се видят технически недостатъци, като ръждясала изпускателна тръба, за която собственикът дори не е подозирал", обяснява Рик Брайънт, вицепрезидент по продажбите на Volvo Car USA.

Разработена в партньорство с израелската компания UVeye, новата програма е базирана на технология с изкуствен интелект, която от своя страна комбинира 3 отделни системи, за да осигури най-бързата цялостна проверка на превозното средство.

Системата Helios, например, е предназначена за сканиране и откриване на повреди на рамата, течове на масло и пр. Системата Artemis следи състоянието на колелата - открива повреди по страничните стени, измерва дълбочината на протектора и т.н. И накрая, системата Atlas осигурява 360-градусово сканиране на екстериора на автомобила, като открива вдлъбнатини, драскотини, ръжда и др.

Представители на Volvo Car USA се надяват, че повече от 280 американски дилъра в крайна сметка ще проявят интерес към новата технология.

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    М да а ( преди 2 години )
    И сега ги има във всеки автомобил - като изминеш определен пробег и ти светва "чек" отиваш в сервиза и там на място решават каква балтия да ти ударят. Много ми е чудно как борд-компютъра за изгоряла крушка на рег. табелата ми пише цяло есе, а за уж критична авария едно свенливо "посетете сервиза".
  • #3
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това е измислено да ти кажат след 3 години как волвото ти е вече потенциално опасно и трябва да го смениш с новия модел.
  • #2
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ако си я докарал до там да ти ръждяса ауспуха, на дали ще ти пука за лака на боята.
  • #1
    6 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    китайското волвото ако мине през този скенер ще бъде спряно от движение и върнато за рециклиране