IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo ще запази комбитата и седаните

Шведите може да пуснат още едно поколение двигатели с вътрешно горене

Преди около година главният изпълнителен директор на Volvo – Хокан Самуелсон, който през март ще отстъпи поста си на Джим Роуън, заяви, че компанията ще се откаже от някои модели S и V, за да насочи усилия към SUV. Тогава той мотивира решението с факт, че около 75% от продажбите на марката се падат на автомобили от серията XC.


Volvo S90


Оказва се обаче, че Volvo няма да изостави седаните и комбитата, въпреки че през миналата година XC60 беше популярен на пазара от комбинираните продажби на S60, V60, S90 и V90. В интервю за Autocar Самуелсон разкрива, че моделите от следващото поколение S и V ще бъдат „по-привлекателни“, тъй като ще получат по-ниска стойка и по-елегантна форма.

Според шефа на Volvo, наследниците на днешните седани и комбита ще бъдат и „по-малко квадратни“, за да постигнат повишение на ефективността. По същия път пое и Mercedes-Benz със своята концепция Vision EQXX, която има впечатляващо нисък Cd (коефициент на аеродинамично съпротивление) - 0,17.


Volvo V90


От думите на Самуелсон става ясно, че въпреки обещанията на Volvo за превръщане в изцяло електрическа марка, това няма да се случи преди края на десетилетието. А това означава, че компанията разполага с време за пускане на едно ново поколение двигатели с вътрешно горене.

Засега не е ясно дали серията седани и комбита с индекси 60 и 90 ще бъдат обновени или ще бъдат директно заменени от нови модели. Знае се обаче, че бъдещите автомобили на Volvo няма да получат букви „S” и „V”, а ще носят пълноценни имена. Новата система ще дебютира при електрическата версия на XC90, която ще се казва „Embla”.

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не е ли Дядо Коледа? Или ти още си живееш в комунизмът с Трабантите, Москвичите, Жигулите и Ладите. Ако е така, тогава разбирам защо ти е трудно да проумееш, че автомобил би навъртял повече от 5 млн. км. То комунистическите *** рядко до половин млн. добутваха, пък какво остава за пет.
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    ти на колко години си сигурно още пишеш писма на дядо мраз и заспиваш с приказка за снежанка и седумте джуджета
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не е камион, а автомобил! Всеки по-грамотен би направил проверка в Гугъл и би проверил лично информацията, преди да заблести с невежеството си. Десетки са видеата в тубата за това Волво.
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    градски легенди 5 милиона километра това да не е тир
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Волво с 4 цилиндров двигател е рекордьор по изминати километри и официално е вписан в книгата на Гинес. Преди собственикът му да почине, колата имаше навъртени около 5,2 млн. км. Обаче Бай *** Неандерталски много ги разбира нещата. Т.ъп е на г.ъз по принцип, но стане ли дума за автомобили, равен няма... в про.стотията си... Тъжна картинка сме!
  • #7
    0 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    тази измислена премиум марка живее на едни лаври които незнайно как се е окичила считай колко умен трябва да си за да вземеш джип два тона и половина с четири цилиндъра с надути двигателчета които се поставят на автомобил клас с но викаш кисело било гроздето тия са толкова изостанали че ми е странно какви умн и ентелегетни ги купуват волво е в класа на шкода дори е под нивото на корейците
  • #6
    0 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Че те на тия бидони и сега моторите им не стават и по добре електричка. Дано новите ги пооправят. То и затова ги ограничиха на 180км/ч, уж за сигурност а то е щото им гърмят 4-цилиндровите недоразумения. Познат ИТ естествено разбирач си взе ХС90, и лятото пътуваме за морето аз имам GLS с V8 дизел, след тунела си подадох и оня около пловдив ми звъни, абе вика да понамалиш че вече сменях гаранционно един мотор и му казали да не го държи много време на магистрала с висока скорост....смяххх
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    krasy ( преди 2 години )
    Колега бъди по благосконен към тяхното невежество,не виждаш ли,че просто гроздето им е кисело!
  • #4
    13 rate up comment 0 rate down comment
    До специалистът отдо ( преди 2 години )
    Сигурно защото не им се получава, затова за поредна година си подобриха рекорда за брой продадени автомобили!? При това го правят в условията на пандемия и икономическа криза, когато в световен мащаб има и криза с чипове, като повечето от останалите производители отчитат спадове в продажбите си!!!Обаче Бай *** Неандерталски, нали си е спец по всичко, та рече и отсече...Много *** народ сме българите. Много:-(
  • #3
    3 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    волво да се насочат към прахосмукачките и домакинската техника видно че с автомобилите не им се получава