IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Топ-версията на S-Class дебютира с впечатляваща цена

Суперхибридът AMG S 63 E Performance Edition 1 излиза в ограничен тираж

За радост на феновете на марката, Mercedes-AMG S63 запазва мощния си V8 двигател поне за още едно поколение. За съжаление същото не важи за C63, която получава само 4 цилиндъра. И двата суперседана вече са плъг-ин хибриди, като по-големият получава специална версия – Edition 1, налична за ограничен период от време.


Mercedes-AMG S 63 E Performance Edition 1


Под капака на лимузината е поставен 4,0-литров битурбо V8, който работи съвместно с електрически мотор, монтиран отзад и зареждан от батерия с 13,1 кВт/ч. Съвкупната мощност на хибридната система е 802 к.с. и 1430 Нм въртящ момент, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,2 секунди и развиване на максимална скорост от 290 км/ч (при наличието на предлагания като опция пакет AMG Driver’s Pack) или на 250 км/ч без него.

Компанията-производител посочва, че тази версия е напълно оборудвано, като получава цвят Manufaktur alpine grey uni и 21-цолови колела. Тя излиза на пазара в комплект с AMG Exterior Night Package с тъмен хром или гланцирани черни екстериорни акценти.


Mercedes-AMG S 63 E Performance Edition 1


Сред отличителните детайли са още сребристо-хромирана капачка за гориво с логото на AMG, тонирани стъкла и червени спирачни апарати. В интериора на Edition 1 има тапицерия от черна кожа Nappa с контрастни червени шевове, които се намират и върху спортния волан (обвит в кожа Nappa).

Черно-червената комбинация е повтаряща се тема в целия интериор, като специалната версия получава ексклузивно лого Edition 1, гравирано в централната конзола, както и осветено червено лого на AMG на праговете на вратите.


Mercedes-AMG S 63 E Performance Edition 1


За да подсили ефекта, Mercedes ще добави покривка за вътрешността на автомобили с „дишаща” кожа. Тя е произведена от устойчива на разкъсване синтетична тъкан и разполага с анти-статична вътрешна подплата, така че драскотините и прахът не би трябвало да представляват проблем.

Цената е впечатляваща – 209 292 евро за пазара в Германия, където доставките стартират след месец. Това е по-малко от задвижвания с V12 двигател Maybach S680 4Matic, който стува 230 556 евро.


Още снимки на специалната версия - вижте в галерията:


0 от 500
  • #15
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Tesla и китайците ще ги изядат тея нещастници барабар с хромираните лайсни и сатенираните капачки на резервоари. За един саудитски и един китайски пазар работят. Много е тъжно когато видиш такава известна компания безсилна. Превърне ли се темата за одеалцата и перфорираните кожички във водеща, нещата не вървят в правилната посока.
  • #14
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ти сериозно ли сравняваш Мерцедес с Ролс Ройс и Бентли?! Хахаха, разсмя ме! Нали ти е ясно, че Мерцедес е луксозна масова марка, каквито са БМВ и Ауди, а Ролс Ройс и Бентли са висша класа! Когато намериш Бентли или Ролс Ройс на цена от 5-10-15 или 20 хиляди лева, каквито са голяма част от S и Е класите, които се шофират в България, може да споделиш!
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Супер е. След 5 години ще струва наполовина.
  • #12
    8 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    да сравняваш тоя мерц с Тесла е като да сравняваш каруца със самолет Конкорд.Технологично седят така нещата
  • #11
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Leo ( преди 1 година )
    В София е пълно с новата S-класа. Очаквам до една година всичките дизеляци да са с s63пакета
  • #10
    4 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Няма Бентли или Ролс Ройс с клас си е топеца
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 2 - Ок. И какво ни интересува това нас, нормалните хора? Тея неща са си лично твои извращения.
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 4 - То не е какви са колите, ами какви ги карат у нас...
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Има ли версия с кръгъл волан?
  • #6
    12 rate up comment 8 rate down comment
    до номер 4 ( преди 1 година )
    Всеки е сядал в S класа. Ако си мислиш, че това е върха на автомобилостроенето, явно не си сядал в Порше, Бентли, Ролс Ройс и т.н. S клас е луксозен и комфортен автомобил, но такива са БМВ, Ауди, Лексус и т.н. Автомобил, който е масово достъпен, няма как да е ексклузивен. Отвори една снимка на S клас W140 и го сравни с настоящата S класа. Дори и толкова години след производството, W140 излъчва лукс, престиж и класа. А тази нова S класа на снимката ако и махнеш емблемата, може да я объркаш с КИА.