IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Съд в Русия арестува цялото имущество на Volkswagen в страната

Срещу германския производител са заведени дела за спиране на производството

Арбитражният съд в Нижни Новгород арестува всички активи на Volkswagen в Русия. Първоначално автомобилният завод ГАЗ заведе дело с такова изискване на 14 март. Представители на компанията искат да се анулира прекратяването на производството на автомобили от страна на VW Group и настояват за обезщетение от 15,6 млрд рубли (190 млн евро) за претърпени загуби.


Volkswagen


Съдът е уважил искането на ГАЗ за конфискация на дялове в руското представителство на концерна и всички контролирани от него юридически лица. Също така е наложен запор на цялото имущество на дружеството с изключение на паричните средства, като едновременно с това да забранени и всякакви регистрационни действия - компанията не може да се занимава с ликвидация, реорганизация, промяна в състава на участниците и промяна в уставния си капитал и контролирани юридически лица.

Само преди няколко дни германският автомобилен производител обяви, че планира да продаде руските си активи. Това са компаниите Volkswagen Bank Rus LLC, Volkswagen Group Finance LLC и Volkswagen Financial Services Rus LLC, които предоставят финансови услуги на клиенти и дилъри.


Volkswagen


„Уведомени сме за действията на ГАЗ и в момента се запознаваме с материалите по делото. Изненадани сме от случилото се, като се има предвид, че имахме добри бизнес-отношения през годините и партньорството ни приключи при взаимно договорени условия в средата на 2022 г.“, коментира от VW Group.

От концерна добавиха, че Volkswagen в момента е в процес на кандидатстване за одобрение от руското правителство за продажба на своя дял във Volkswagen Group Rus, включително завода в Калуга с повече от 4000 служители, на надежден руски инвеститор.

„Надяваме се на вашето разбиране, че не можем да предоставим повече подробности на този етап. Надяваме се, че делото няма да забави сделката, която има за цел да запази работата на засегнатите служители“, се казва в изявление на Volkswagen.


0 от 500
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Официалното име на Тайван е Republic of China. Факт.
  • #8
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До 8 ( преди 1 година )
    И какво са подкарали евроатлантическите мозъци с Тайван който е част от свободния свят, една от най-богатите държави и не иска да е провинция на комунистически Китай превърната в поредна робска ***. Само да ти подскажа, че Тесла е от най-големите износители на коли от Китай е то не към Русия, С. Корея и Иран разбира се
  • #7
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 1 година )
    Да се готви Тесличка в Китай - като гледам необятните евроатлантически мозъци как са го подкарали с Тайван..
  • #6
    8 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Руснаците от този завод най-много някой каруца да могат да произведат или некачествен велосипед.
  • #5
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Между другото след като Си отиде при приятелския си диктатор управляващ от миналия век Путин, днес японския премиер Кишида ще е в Киев да се срещне с "нациста евреин с роден руски език" Зеленски. Не ги ли е срам в Япония няма ли сега да има плюене срещу тези нагли японци които са на страната на жертвата. Ще има скоро арести на имущество и на Тойота ми се струва :D
  • #4
    11 rate up comment 3 rate down comment
    До 2 ( преди 1 година )
    Да ама виж под статията на Шкода - Ако питаш някой путлераст ще ти каже, че е гьобелсова пропаганда, че Русия беше 2% от световния пазар в бройки и 1.5% от стойността му като само в Европа имаше няколко по-важни пазара особено ако смятаме в стойност нищо, че нямат и половината население на Русия нито двайста от замръзналата й пустиня. Вече има под 1% от световния пазар и стойността му а Полша е по-важен пазар от Русия пък какво остава за Испания например
  • #3
    15 rate up comment 4 rate down comment
    До 1 ( преди 1 година )
    Разликата е, че на запад се конфискуват основно финансови активи, а *** конфискуват сгради и машини които не могат да работят без доставка на части от "загниващия запад" .... Кон за кокошка както се казва!
  • #2
    16 rate up comment 7 rate down comment
    Муахахах ( преди 1 година )
    Дреме им на VW! Онзи ден излезе анализ колко са "загубили" европейските производители от изтеглянето от Терорусия!Като изключим Рено, всички други им е все тая! "необятния" руски пазар който основно купува катстрофирали коли от ЕС, Канада и Япония му се видя ПУТенциала за пореден път!!!
  • #1
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 година )
    Нормално.Конфискуват руски активи навсякъде по света.Русия конфискува западни предприятия.