IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво категорично не трябва да се прави при смяната на зимни с летни гуми

Няколко съвета, чието спазване ще ви спести доста неприятности през следващите месеци

Най-накрая зимата си отива, което означава, че е време да помислите за смяна на "обувките" на вашата кола. И точно в този ред на мисли сме длъжни да ви предупредим, че не трябва напълно да се доверявате гумаджиите. Всеки опитен шофьор знае добре какво трябва да правят монтьорите на гуми. Но далеч не всеки знае какви неща са категорично противопоказани при смяната им. разказваме ви какво трябва да избягвате по време на смяната на зимните гуми с летни.


гуми


Много специалисти или наричащи себе си такива използват сапунена вода за монтиране на гумите. Да, евтино, но в никакъв случай не правилно решение. Факт е, че когато работят с въпросната сапунена вода, е по-лесно от всякога да повредят т.нар. пръстен на борда на гумата и той няма да "легне" плътно върху джантата. Ето защо е необходимо да се следи какво използват майсторите. Единственият правилен "инструмент" е специална монтажна паста.

И още нещо. Ако джантите ви не са лети, а метлани, то не е препоръчително да се използват самозалепващи се тежести при балансиране, които не само падат по-бързо но и провокират корозия по метала. Освен това не трябва да се монтират използвани тежести, защото разхлабените монтажни скоби могат лесно да паднат. Следователно експериментирането с такива неща определено не си струва, но за целта е добре да следите какво прави гумаджията.

Освен това не пренебрегвайте измиването на гумите и джантите. Протекторът на гумата трябва да бъде добре почистен, за да не се нарушат неговите преки свойства, които са отговорни за комфорта и безопасността. И джантата трябва да се измие от всички страни, включително и отвътре. В крайна сметка, балансирането може да бъде неефективно, ако колелото е мръсно. Причината за това е неточността в разпределението на самия баланс на теглото, който е толкова необходим за оптимална работа.


0 от 500
  • #3
    20 rate up comment 7 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 1 година )
    Добре е през две-три години да сменяте и вентили.
  • #2
    45 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Купете си джанти и за зимните гуми, за да може да се сменят за минути, и да няма нужда от монтаж и демонтаж.
  • #1
    27 rate up comment 4 rate down comment
    Смяната на гумите ( преди 1 година )
    Добра идея е ако искате да си карате гумите дълго време и един стенд за сходимост да мине колата (поне веднъж в годината дори да не е имало ремонти по ходовата част).Така ще сте сигурни че всичко е правилно настроено, няма да има неравномерно износени гуми и ще вземете максумума от тях.