IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi променя имената на моделите си, като започва с A4 и A6

Четните числа ще бъдат само за електромобили, а нечетните - за коли с ДВГ

Германският производител Audi планира да промени имената на моделите си, като това ще стартира с популярните A4 и A6. Причината за това решение е объркването на названията, което се увеличава с навлизането на електрически автомобили с добавката „е-tron”.


Audi


По информация на вестник Heilbronner Stimme, който се позовава на свои източници в Audi, моделите A4 и A6 ще бъдат преименувани на A5 и A7. Това е потвърдено пред изданието и от служителите от от отделите по маркетинг, продажби и развитие.

Подобно решение звучи невероятно, тъй като това са два от най-популярните модели на марката. През 1994 г. Audi 100 беше преименувано на A6 и по същото време първото A4 излезе на пазара като наследник на Audi 80. Но за разлика от имена като Mondeo или Fiesta, които изчезват напълно при Ford (подобно на Opel Insignia ), Audi ще продължи да използва съкращенията A4 и A6.

За да се разреши донякъде проблемите объркващата номерация - Q8 и Q8 e-tron, например, са много различни, ръководството на Audi ще прекръсти бъдещите A4 и A6, които са оборудвани с ДВГ. След това промяната ще засегне и останалите модели с конвенционално задвижване. Така всички те ще получат нечетни номера (A3, A5, A7, Q3, Q5, Q7 и т.н.), докато електрическите автомобили ще бъдат с четни (A4, A6, A8, Q4, Q6, Q8 и т.н.).

В случая с A4 и A6 проблем би трябвало да има със сегашните купета A5 и A7, но тези два модела няма да получат наследници с ДВГ и така объркването ще бъде избегнато.

Все още обаче не са известни всички подробности за преминаването на всички превозни средства към новата номерация. Известно е, че предстои старт на производството на изцяло електрическо Q6 e-tron в завода в Инголщад, където ще се сглобява и по-компактен електрически модела. Предстои и излизането на електрическа версия на A8, която ще се произвежда в Некарсулм. Капацитетът на нова предприятие е 300 000 превозни средства на година, но сега се използва само половината от него.

0 от 500