IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW продължава да разработва бензинови двигатели

Баварците планират да произвеждат такива мотори поне още 10 години

Германският производител BMW разработва бензинов двигател от ново поколение. По информация на вестник Handelsblatt, тези агрегати ще бъдат поставяни на кросоувърите на марката от серията X.


BMW


В баварския концерн продължават да работят върху нови ДВГ въпреки предстоящата им забрана в държавите от ЕС, която трябва да влезе в стила през 2025 г. Нещо повече – в BMW не се отказват не само от бензиновите мотори, но и от дизеловите агрегати, уточнява германското издание.

Новите поколение на BMW X3 и X5 трябва да излязат през 2027 г. Те ще бъдат изградени на универсална платформа, която ще позволи използване на различни силови агрегати. Новите ДВГ, разработвани в момента, ще бъдат насочени основно за САЩ, където се произвеждат и повечето кросоувъри от семейството Х.


BMW


Намеренията на баварския производител бяха потвърдени и от главния изпълнителен директор на концерна Оливер Ципсе. Той за пореден път предупреди големи автомобилни производители да не се отказват от ДВГ, защото тази технология се е утвърдила през годините и не бива да се пренебрегва с лека ръка.

Едновременно с ДВГ производителят на премиум-автомобили работи и по електрификация на гамата си, като не се отказва и от технологията с водородно задвижване. BMW планира за пусне в серийно производство кросоувър с размерите на X5, който да разчита именно на водородни горивни клетки.


0 от 500
  • #27
    4 rate up comment 7 rate down comment
    СМОГ ( преди 1 година )
    ДВГ - абсолютният Еверест на човешката глyпост за всички времена! I. допотопна машина - от 10 литра гориво, само 1 (един) се превръща в движение напред. II. град с ДВГ коли е като развъдник за риба, в който всяка яде л.натa на тази пред нея. Тука обаче не са риби, а (уж) Homо Sapiens. III. За капак искат и се борят да ядат л.натa, вместо меда на чистите електрони, чистия въздух, тишината, здравето и богатството. Историческа глyпост или добре обмислен план? Standard Oil е основан от Рокфелеp 1870
  • #26
    2 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Максималната атомна мощност за българия е три реактора, което ще рече че Белене е абсолютно излишно и е достатъчен още един реактор в козлодуй, за да може наистина да работят трите само през зимата а през останалите месеци да се редуват за обслужване.
  • #25
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До 20 ( преди 1 година )
    Но да се върнем на двете атомни централи. Ако обърна внимание на целия товар на България беше под 4000 мегавата в едно мое предишно мнение където се виждаше, че 700 мегавата са от фотоволтаици. Две атомни централи ще дават мощност над 4300 mw. Е какво ще я правим ако дори през зимата падаме под 4000 дори през деня, а нощно време под 3500, а пролетно и есенно време падаме под 3 000? Какво предлагаш? Двете централи да работят само през зимата ли и то не всяка зима?
  • #24
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До 23 ( преди 1 година )
    Пак празни приказки и никакви цифри. Нали опорната точка беше че франция изнасила ток за Германия, защото имала атомни централи? Това е най-голямата лъжа и не е вярно от години насам камо ли за последната година. Германия е най-големият нетен износител за Европа за миналата година. Само за франция са изнесли над 15 тераватчаса. За сравнение българия годишно потребява около 30 терават часа а за миналата година изнесе около 10 тераватчаса.
  • #23
    4 rate up comment 0 rate down comment
    До 16 ( преди 1 година )
    Германия внася ток от Дания и Нидерландия. А те от къде вземат тока и защо имат излишъци те оставям сам да си потърсиш :))) То същото кто да даваш за пример Норвегия. Щото там има много ВЕЦ и затова дай всички да минем на ВЕЦ щото е много зелени и изгодно. Не се ли досещаш че са абсурдни тия сравнения? Всяка държава работи според това с което разполага като ресурси и възможности.
  • #22
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До 20 ( преди 1 година )
    Не съм 17. Но си в голяма заблуда. Кажи ми какво ще правиш енергията от две атомни централи, например утре? Ето ти цените от които можеш да си направиш сметка колко е търсенето Най-ниската стойност е отчетена за 12 часа 19.36 лв. за MWh ( 3736.9 MWh).Най-високата цена на електроенергията, търгувана в сегмента пазар ден напред е постигната за 08 часа 303.06 лв. за MWh при количество от 3122 MWh. За 20 часа отчетената стойност е малко по-ниска 300 лв. за MWh (3467.6 MWh).
  • #21
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Аргиментите колегата ти ги е разпитал подробно в редица коментари. Въореки това вашата мyрзилска, кълвяща на копейки душа, продължава да пише неистини, подвеждащи населението. Не заслужавате нищо друго, освен обиди, тавариш.
  • #20
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До 17 ( преди 1 година )
    Когато аргументите липсват минаваме на лични нападки. Типично е за хората с нисък интелект. Все пак пробвай да направиш една реална сметка поне за себе си! Поне колкото да не живееш в лична заблуда. Дали пък не е по добре да имаме 2 ядрени централи които да произвеждат ток 24/7 365 ? Или е по добре да чакаш да напече слънце и да духне вятър? Също така не е задължително едното да е за сметка на другото! Диверсификацията е задължителна.
  • #19
    1 rate up comment 1 rate down comment
    само на мен ли ми е ( преди 1 година )
    Ако са насочени към фащ, защо тогава произвеждат бмв-та с азиатски външен вид ? нещо не се връзва
  • #18
    1 rate up comment 2 rate down comment
    до 14 ( преди 1 година )
    мyрзилка, рyбладжия, wатенка, сиреч - национален предател