IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте най-бързия Mercedes-AMG GT в света

Пет тунинг ателиета са модифицирали двигателя, за да развие 1331 к.с. (ВИДЕО)

Сериозно модифициран Mercedes-AMG GT претендира да е най-бързият луксозен спортен седан в света, като ускорява до 100 км/ч за 2,6 секунди. Мощността на автомобила с пет врати е 1331 к.с. – два пъти повече от стандартния вариант, става ясно от видео в канала AutoTellus в Youtub.

 

Mercedes-AMG GT-5

 

Стандартният 4,0-литров V8 в Mercedes-AMG GT63 S е с мощност 630 к.с. и 900 Нм въртящ момент. Двигателят на този екземпляр е оборудван с алтернативна система за усилване, модифицирана горивна система, модифициран всмукателен тракт, нов ауспух и възможност за впръскване на метанол. Пет тунинг студиа са участвали във финализирането на силовия агрегат.

В резултат на това мощността на двигателя е увеличена до 1331 к.с. и 1250 Нм. Това позволява на лифтбека не само да достигне 100 км/ч за 2,6 секунди (0,6 секунди по-бързо от стандартния модел), но и да ускори до 200 км/ч само за 4,35 секунди.

 

Mercedes-AMG GT-7

 

Модифицираният мотор принуди собственика на петвратата машина да монтира нов преден капак от въглеродни влакна с големи вентилационни отвори върху него.

В задната част на Mercedes-AMG GT се появи масивно крило. Иначе външният вид остава същият, както колелата, спирачките и окачването изглеждат непроменени.



Автомобилът е боядисан в цвят, определян като вариация на Nardo Grey, но всъщност е цвят, наречен Meissen Blue.

Фабричният лифтбек има и по-мощна модификация от стандартния AMG GT 63 S, но в този случай увеличението е постигнато чрез електрически двигатели. Силовият агрегат на AMG GT 63 S E Performance superhybrid доставя 843 к.с. и 1470 Нм, което му позволява да ускорява до 100 км/ч за 2,9 секунди и след това до 316 км/ч.

 

Още снимки - вижте в галерията:

 

 

0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Мони ( преди 1 година )
    Гледах в YouTube клип на Голф ,където за същите секунди вдигаше 200км/ч
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Гого ( преди 1 година )
    Уау бегачка нямам думи просто
  • #8
    2 rate up comment 8 rate down comment
    До 5 ( преди 1 година )
    Е колко да е луксозен? Само за цената на модификациите на този mercedes, една тесла може така да се модифицира на тема лукс, че ще стане с цял златен волан вместо този йок, ще му инкрустираш диаманти и кожа от каквото си животно пожелаеш по седалките. Даже можеш да го накичиш със стотина бутона, врътки и лостчета за да изглежда луксозно и пак ще получиш по бърз и по-луксозен автомобил.
  • #7
    19 rate up comment 2 rate down comment
    #4 ( преди 1 година )
    Big Brother: Щото този Мерцедес ще продължи да ускорява, докато твоята тесла виси на зарядното с часове, moron!
  • #6
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Johnny Bravo ( преди 1 година )
    Страхотен семеен автомобил , колко 500 000 лв срува
  • #5
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    "а не само в най-бързия луксозен седан каквото и да означава това, защото те са също е седан" - Означава, че е луксозен седан. Не, честно ... кви хора сте, ве?
  • #4
    2 rate up comment 13 rate down comment
    1 До 2 ( преди 1 година )
    Аха, сега ми се изясни. Значи не било компютри, а било компоти, не било най-бързият седан, а бил най-бързият mercedes седан и ускорението не било до 200, а било от 100 до 200. И за какво са били всичките тези мъки тогава, когато една серийно произведена Тесла, както си е излязла от завода има много по-добри резултати без да си пипнал нищо по нея.
  • #3
    12 rate up comment 0 rate down comment
    гугъл преводачът е в ( преди 1 година )
    нали в Бг-то основен език е енглиш, 1-во ниво!
  • #2
    13 rate up comment 0 rate down comment
    аФтокомедиятЪ ( преди 1 година )
    "Двигателят на този екземпляр е оборудван с алтернативна система за усилване" - не знаех досега, че ДВГ има "система за усилване"!?"В задната част на Mercedes-AMG GT се появи масивно крило" - не се е появило а както си го поръчаш от завода - с прибиране или "масивно"!"..но и да ускори до 200 км/ч само за 4,35 секунди." - всъщност от 100 до 200км/ч.
  • #1
    11 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Хайде постмалете малко. Няма как да ускори до 200 само за 4,35 секунди. Това е абсурдно и би го превърнал в най-бързия автомобил в света, а не само в най-бързия луксозен седан каквото и да означава това, защото те са също е седан, но ускорява по-бързо