IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz спечели $1 милиард от абонаментни услуги за 2022 г.

Целта е до 3 години сумата да нарасне повече от два пъти

Германският гигант Mercedes-Benz е спечелил през 2022 г. повече от 1 милиард щатски долара от своите абонаментни услуги в автомобила като дистанционно стартиране на двигателя или надграждане на мощността за електрически автомобили, информира Automotive News.

 

MERCEDES-MAIN (1)

 

Тази сума представлява по-малко от един процент от глобалните приходи на Mercedes-Benz в размер на 150 милиарда щатски долара през миналата година. Целта е компанията да генерира над $2,112 милиарда от базирани на абонамент функции до 2025 г., каза шефът на продажбите на Mercedes-Benz Брита Сийгер.

Mercedes-Benz за първи път обяви плановете си да предложи функции, базирани на абонамент, през 2018 г., ефективно принуждавайки собствениците да плащат периодични такси, за да отключат възможностите, които вече са включени в автомобила. 

 

2023-drive-pilot-mercedes-benz1

 

По-късно разшири наличните функции от дистанционно стартиране на двигателя и отключване на врати чрез смартфон до предоставяне на повече мощност на своите електрически автомобили. В Северна Америка собствениците на Mercedes-Benz EQE и EQS могат да увеличат производителността на своите електрически автомобили с годишно плащане от $1200.

Въпреки че Mercedes-Benz възнамеряваше да въведе в Европа повишаването на производителността въз основа на абонамент, информация от ноември 2022 г. на Top Gear в Нидерландия разкри, че европейските закони в момента не позволяват практиката за повторно плащане на вече обявени услуги. Производителят обаче има право да таксува собствениците на Mercedes-Benz EQS в Европа с €489 на година за отключване на 10 градуса за завиване на задните колела (4,5 градуса е стандарт).

 

2023-Mercedes-AMG-EQE-53-4Matic-4

 

Както беше съобщено наскоро, в края на 2024 г. Mercedes-Benz се очаква да пусне нова автомобилна операционна система, известна като MB.OS, за която твърди, че ще има „изключителни софтуерни възможности“, включително достъп до нови вградени базирани на Google карти и услуги. „Очаква се до 2030 г. автоматизираните функции за шофиране да станат нашият най-голям софтуерен двигател на приходите“, допълва Брита Сийгер.

Mercedes-Benz не е единствената марка, която прилага месечни или годишни плащания от своите клиенти. Същата практика има BMW, а наскоро Volvo също потвърди, че може да поиска от собствениците да се абонират за определени функции, въпреки че ще се фокусира върху технология от по-висок клас, а не върху системи като отопляеми седалки, например.

 

 

0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    "в края на 2024 г. Mercedes-Benz се очаква да пусне нова автомобилна операционна система, известна като MB.OS, за която твърди, че ще има изключителни софтуерни възможности, включително достъп до нови вградени базирани на Google карти и услуги" - Ужас ...
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    "ефективно принуждавайки собствениците " -Някак си не се чувствам, каот собственик ...
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    IM-DrtiйУАЙТBoY! ( преди 1 година )
    До 7-ми: Некои - да, напр. ограничените снобари и прекалено изхвърлящите се комплеХАРИ, докато умните и предвидливи перспективно ориентед прогресивни люде - твърдо сварено - НЕ, тъй като немат вид на лудо заблюдени каубои . . .
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Лудория ( преди 1 година )
    Най-хубавото е, че софтуера се пише в България. Ура, ще има повече работа за умни българи. Сега само трябва да ги питаме дали карат Мерцедес. ;)
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Спечели или фактурира
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Една друга марка коли на ток има стандартни актуализации през нощта и на сутринта ти излиза списък с променените неща, сред които повишена мощност и подобрено ускорение с еди колко си процента.
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    хехе ( преди 1 година )
    Това изглежда като добра възможност за бизнес! Да се хакват лимитирани модели и да се отключват екстрите за постоянно срещу по ниска цена от тази на производителя. Фирмата дава абонамент за 500 на година. А ние ще даваме срещу 500 завинаги. Както сега масово се ремапват ДВГ така и електрическите ще им намерим цаката.
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    АМ ( преди 1 година )
    Производителите във високия клас винаги са били алчни търгаши, каращи зомбираните си клиенти да плащат повече само заради марката. С напредъка на технологиите намират нови начини да ги "издоят".
  • #2
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Хахаха ( преди 1 година )
    Щом има балъци да плащат.......
  • #1
    16 rate up comment 3 rate down comment
    IM-ДртiйУАЙТBoY! ( преди 1 година )
    Никой не обича да бъде ИЗНУДВАН по този безподобен и явно крадлив пиратски начин, затова хората рано или късно ще поумнеят и просто ще спрат да карат тез полу-умрели барачки на Герман.премиум. Задава се яка конглокенция от много по-стабилни здрави и качествени машини от далечната епи-kYpейска Република, които много скоро ще им видят направо сметката на горките Герман.самозабравили се хищни и лакоми кожодери.