IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето с какво Mercedes ще се конкурира с Tesla Model 3

Новият компактен седан получава технологии от концепцията EQXX

Германският производител Mercedes-Benz ще предефинира най-ниското ниво на своята моделна гама с напълно нов компактен седан. Луксозният електромобил ще отбележи дебюта на новите платформа и информационно-развлекателна система за марката, като една от основните му задачи ще бъде да се конкурира с най-евтината Tesla (поне към момента) – Model 3.


Mercedes-Benz


Подробности за новия седан бяха разкрити от британското издание AutoExpress, което публикува и свое виждане за външния вид на автомобила. Дизайнът, както и повечето технологии, ще бъдат взаимствани от концептуалния автомобил Vision EQXX, който предлага рекордна аеродинамика и се фокусира върху увеличаване на ефективността за осигуряване на по-голям пробег.

Бъдещият модел ще бъде изграден на плагформата MMA, като това ще бъде от ключово значение, тъй като някои от технологиите на EQXX (осигуряващи 95% ефективност), електрониката за контрол на мощността и други функции могат да бъдат използвани и при серийно автомобили. Всичко това, разбира се, ще бъде подчинено на идеята за намаляване на съпротивлението и увеличение на пробега.


Mercedes-Benz


Батерията, електромоторите и някои други основни компоненти от EQXX ще бъдат прехвърлени както на новия седан, така и на други бъдещи серийни модели на Mercedes, потвърждава и главният технологичен директор на марката – Маркус Шефер. Според него, целта е резултатите, постигнати от концептуалния автомобил, да бъдат пренесени и на серийните коли.

В съответствие с проекта EQXX, Mercedes изрично се фокусира върху идеята за „по-голям обхват, постигнат с по-малки батерии“. Това означава постигане на по-висока енергийна плътност от батериите в сравнение с Tesla Model 3. В същото време пробегът трябва да надхвърли 524 км, което е най-доброто постижение на Mercedes, предлагано в момента от EQA SUV.


Mercedes-Benz


Голям технологичен пробив се очаква и при информационно-развлекателната система, тъй като новата кола ще отбележи и дебюта на MB.OS – новата информационно-развлекателната система на Mercedes. Новият модел вероятно ще предложи широкоекранно дигитален табло и инфоразвлекателен панел, като системата работи с нов тип процесор. Благодарение на него, компютърът съхранява задачи и ги изпълнява наведнъж, след като бъде достигнат определен праг, спестявайки енергия и увеличавайки обхвата на шофиране в процеса.

За разлика от конкуренти като Volvo и Polestar, които се свързаха с Google за техния софтуер за информационно-развлекателна система, германската фирма се заема сама с разработването на MB.OS, тъй като иска да притежава собствена операционна система за безопасност и сигурност.


0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Мокар ( преди 1 година )
    Да, на грозота определено е конглокент на Кесер-а....
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 7 ( преди 1 година )
    Не си гледал ценови листи скоро :)
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    До No 7: Или света е пълен с *** ;-)
  • #7
    9 rate up comment 2 rate down comment
    До 4 ( преди 1 година )
    За да разбереш колко не ти е наред аналогията, ще обясниш ли защо драгливите магарета на Тесла се продават повече, въпреки че струват повече от арабските жребци? Или магаретата ще са много добри или жребците са нещо фалшиви.
  • #6
    3 rate up comment 7 rate down comment
    до предния ( преди 1 година )
    Mercedes, брат, и копчета за ръкави да правят, пак ще са 1!!!
  • #5
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Фф ( преди 1 година )
    Мерцедес си е Мерцедес .....стига да не става дума за електрически автомобили.Слаби двигатели, голям разход, тромава система.....поне 10 г след Тесла са технически ......е, возията им е още най-добрата...и седалките.Със 65 к Евро в ръка - Модел У перформанс ....на светлинни години пред БМВ и Мерцедес
  • #4
    10 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 година )
    Сравнявате арабски жребец (Мерцедес) с дръгливо магаре (Тесла)
  • #3
    7 rate up comment 4 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Хайде стига тиражира едни и същи лъжи. Покажи ми една единствена статия дори и фалшива в която да се казва че тесла ще струва 30 000 долара? Наака се да лъжеш безсрсмно вече.Тесла обещаваше евтин автомобил за 35 000 долара, но за него нямаше търсене и спря да го произвежда, а в момента за 33 000 долара продава по-скъпия по онова време модел.
  • #2
    9 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Мерцедес е класи над Тесла, както и корейците, а евтината Тесла е поне 60к долара да точно така не е 30к както твърдяха но отвътре си остана евтина и некачествена.
  • #1
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Много е секси