IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz компенсира съкращенията в гамата с малка G-Class

Компактният всъдеход ще се появи на пазара най-късно до 2026 година

Германският производител Mercedes-Benz планира да пусне на пазара нова компактна версия на своята G-Class, като това да стане най-късно до 2026 г., съобщи вестник Handelsblatt, позовавайки се на свои източници.


Mercedes-Benz G-Class


Новият всъдеход ще представлява умалена версия на познатия Gelendewagen, който е все по-популярен от всякога в цялата си 40-годишна история. Според главния изпълнителен директор на Daimler – Ола Калениус, компактният вариант ще направи G-Class още по-привлекателна за купувачите.

Не е тайна, че Mercedes готви сериозни съкращения в гамата си през следващите няколко години. От нея ще отпаднат моделите от начално ниво – A- и C-Class, а също така CLS, както и няколко кабриолета. Идеята на компанията е да се съсредоточи върху по-скъпите и по-луксозни автомобили, които носят по-големи печалби.

В същото време базираният в Щутгарт автомобилен производител разработва няколко напълно нови видове превозни средства, които съчетават характеристиките на кросоувъри и седани. Те са създадени специално за китайските клиенти на марката, като най-смелият нов продукт ще бъде именно компактен всъдеход, който има голяма прилича с G-Class..

За момента е известно само, че този модел ще се предлага и на други пазари, като дължината му ще бъде около 4,5 метра (за сравнение оригиналът е дълъг 4,8 метра). Той обаче ще бъде много по-нисък от двуметровият си голям брат, който догодина ще излезе и в електрическа версия.


0 от 500